بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

هماهنگی خواستن و توانستن در قرآن: راهی به سوی کامیابی

موفقیت در قرآن: تعریف و مصادیق

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقدمه

خواستن و توانستن دو مفهوم کلیدی هستند که در قرآن کریم به آن‌ها اشاره شده است. هماهنگی بین این دو مفهوم، راهی است برای رسیدن به کامیابی و موفقیت در زندگی. خواستن به معنی داشتن تمایل و اراده برای انجام کار است، در حالی که توانستن به معنی داشتن توانایی، قابلیت و استعداد برای انجام آن کار است.

این مفاهیم در آیات مختلفی از قرآن کریم به طور مستقیم یا غیرمستقیم به آن‌ها اشاره شده است.

در این مقاله از ایوسی، به بررسی نقش خواستن و توانستن در قرآن کریم و هماهنگی بین آن‌ها برای رسیدن به کامیابی پرداخته خواهد شد.

خواستن در قرآن کریم

خواستن به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل موفقیت در زندگی، در قرآن کریم به طور مستقیم و غیرمستقیم مورد تأکید قرار گرفته است. سوره النجم آیه ۳۹ می‌فرماید: “وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى”. به این معنی که انسان نمی‌تواند چیزی را به دست آورد مگر اینکه به دنبال آن سعی کند و تلاش کند.

همچنین، در سوره قریش آمده است: “فَلْیَعْبُدُوا رَبَّ هَذَا الْبَیْتِ الَّذِی أَطْعَمَهُمْ مِنْ جُوعٍ وَآمَنَهُمْ مِنْ خَوْفٍ”. به این معنی که انسان باید به خداوند تعالی عبادت کند که به او روزی رسانده و از ترس گرسنگی و دوری از خداوند او را آرامش داده است. این آیات نشان می‌دهد که خواستن و تلاش برای رسیدن به هدف، بخش مهمی از ایمان و عبادت در قرآن کریم است.

توانستن در قرآن کریم

توانستن نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در زندگی، در قرآن کریم مورد تأکید قرار گرفته است. سوره البلد آیه ۱۹ می‌فرماید: “إِنَّ الْإِنْسَانَ خُلِقَ هَلُوعًا” این آیه به معنی این است که انسان به صورت طبیعی برای توانستن و رسیدن به هدف‌های خود در زندگی، با شکوه و عظمت خلق شده است. همچنین، سوره الانفال آیه ۶۵ آمده است: “یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَى الْقِتَالِ إِنْ یَکُنْ مِنْکُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ یَغْلِبُوا مِائَتَیْنِ”. به این معنی که پیامبر محمد (ص) به مؤمنان خود فرمود که باید برای دفاع از حق و راه خدا تلاش کنند و توانایی خود را نشان دهند.

هماهنگی بین خواستن و توانستن

به دست آوردن هدف‌های انسان، با هماهنگی بین خواستن و توانستن امکان پذیر است. اگر فقط خواستن وجود داشته باشد و توانایی لازم برای رسیدن به هدف فراهم نباشد، این خواست تنها یک آرزو بی‌پایان خواهد بود. به عبارت دیگر، خواستن بدون توانایی انجام، معنایی نخواهد داشت.

از سوی دیگر، توانستن بدون خواستن نیز هیچ معنایی ندارد. اگر یک فرد توانایی بالایی در یک حرفه داشته باشد، اگر خود را به سمت هدف نبرد و خواستن لازم برای رسیدن به آن وجود نداشته باشد، این توانایی هیچ کاربردی نخواهد داشت.

مرتبط: عزم راسخ، لازمه ی موفقیت در هر زمینه ای

نتیجه‌گیری

در قرآن کریم، خواستن و توانستن به عنوان دو مفهوم اساسی برای رسیدن به هدف‌ها و کامیابی در زندگی، مورد تأکید قرار گرفته است. برای به دست آوردن هدف‌های خود، باید به دنبال خواستن و تلاش کردن برای رسیدن به آن‌ها باشیم. برای اینکه تلاش ما به موفقیت برسد، باید با توانایی‌های لازم برای رسیدن به هدف خود نیز مجهز باشیم. همچنین، هماهنگی بین خواستن و توانستن، قطعی موفقیت در رسیدن به هدف خواهد بود.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

2 پاسخ

    1. – “وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ ۖ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَلْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ” (البقره: ۱۸۶)
      «و چون بندگان من (از دوری و نزدیکی) من از تو پرسند، (بدانند که) من به آنها نزدیکم، هرگاه کسی مرا خواند دعای او را اجابت کنم. پس باید دعوت مرا (و پیغمبران مرا) بپذیرند و به من بگروند، باشد که (به سعادت) راه یابند.»
       
      – “وَقَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ” ( الغافر، ۶۰)
      «و خدای شما فرمود که مرا با (خلوص دل) بخوانید تا دعای شما مستجاب کنم.»
       
      – “وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ” (العنکبوت، ۶۹)
      «و آنان که در (راه) ما جهد و کوشش کردند محققا آنها را به راه‌های (معرفت و لطف) خویش هدایت می‌کنیم، و همیشه خدا یار نکوکاران است.»
       
      – “وَبَشِّرِ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأنْهَارُ” (البقره، ۲۵)
      «و مژده ده به کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته انجام داده اند که براى آنان باغ هاى بهشتى است که از زیر درختانش نهرها جارى است.»
       
      – “فَاذْکُرُوا أَنِّی أَذْکُرْکُم وَاشْکُرُوا لِی وَلا تَکْفُرُونِ” (البقره: ۱۵۲)
      «پس به یاد آورید که من شما را یاد می کنم و مرا سپاس گویید و کافر نشوید»
       
      – “فَإِذَا قُضِیَتِ الصَّلَاهُ فَانتَشِرُوا فِی الْأَرْضِ وَابْتَغُوا مِن فَضْلِ اللَّهِ وَاذْکُرُوا اللَّهَ کَثِیرًا لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ” (الجمعه: ۱۰)
      «پس چون نماز تمام شد، در سرتاسر زمین بگسترید و از فضل خدا طلب کنید و خدا را بسیار یاد کنید باشد که رستگار شوید.»
       
      – “وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ * وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَىٰ” (النجم: ۳۹-۴۰)
      «و آن انسان چیزی جز آنچه برای آن تلاش می کند * ندارد و تلاشش دیده می شود.»
       
      اینها بعضی از آیاتی از قرآنه که خواستن، امید، موفقیت و توکل بر خدا رو در همه امور تشویق می کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *