بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

نحوه محاسبه درآمد کل

سهم کل درآمد چیست؟

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

جریان نقدی سالم برای ثبات مالی یک شرکت ضروری است. اگرچه داشتن هزینه های مختلف به عنوان یک صاحب کسب و کار اجتناب ناپذیر است، اما داشتن سود یا درآمد کل بیشتر به این معنی است که ابزار لازم برای حفظ عملیات را خواهید داشت. محاسبه درآمد کل شما و درک انواع مختلف در هنگام کار در فروش بسیار مهم است.

در این مقاله از ایوسی، کل درآمد را تعریف می کنیم، تفاوت بین درآمد خالص و درآمد ناخالص را توضیح می دهیم و شما را در مراحل نحوه محاسبه درآمد کل برای کسب و کار خود راهنمایی می کنیم.

درآمد کل چیست؟

درآمد کل، که به عنوان فروش کل نیز شناخته می شود، به کل درآمدی اشاره دارد که شرکت شما از فروش کالاها یا خدمات به دست آورده است. به عنوان مثال، اگر شما صاحب یک بستنی فروشی هستید، کل درآمد شما شامل تمام فروش بستنی می شود، نه فقط فروش یک طعم یا نوع سوند.

تعیین درآمد کل شرکت شما می تواند یک عامل تعیین کننده مفید در ارزیابی سلامت مالی آن باشد. هرچه کل درآمد شما بیشتر باشد، شرکت شما پول بیشتری تولید می کند. اگر هزینه های زیادی دارید که باید پوشش دهید، این می تواند مفید باشد. داشتن درآمد کل زیاد به این معنی است که احتمالاً درآمد کافی برای پوشش این هزینه ها و ابزاری برای سرپا ماندن و سودآوری در آینده قابل پیش بینی خواهید داشت.

مطالب مرتبط: با تحلیلگر مالی آشنا شوید

درآمد خالص در مقابل درآمد ناخالص

هر چه بهتر بتوانید درک کنید که درآمد خالص و درآمد ناخالص چگونه متمایز می شوند، راحت تر می توانید سهم آنها را در امور مالی شرکت خود تعیین کنید. درآمد خالص درآمدی است که شرکت شما پس از کسر هر گونه هزینه ای مانند بهای تمام شده کالای فروخته شده از آن درآمد دریافت می کند.

به عنوان مثال، اگر یک ژاکت را به قیمت ۵۰.۰۰۰ تومان می فروشید، هزینه های حمل و نقل، تولید، ذخیره سازی و موارد دیگر از ۵۰.۰۰۰ تومان کسر می شود تا به درآمد خالص شما منجر شود. برای کسب سود قابل توجه، درآمد شرکت شما باید بسیار بیشتر از هزینه های آن باشد. در مقابل، درآمد ناخالص درآمد شرکت شما قبل از برداشتن این کسرها است. با استفاده از مثال بالا، درآمد ناخالص ۵۰.۰۰۰ تومان خواهد بود.

اگرچه صاحبان مشاغل می خواهند سودآور باشند و بر توانایی خود برای درآمدزایی تمرکز کنند، اما باید هزینه های خود را نیز در نظر بگیرند. این هزینه ها می تواند شامل حقوق کارکنان، هزینه های ساختمان، لوازم اداری، قبوض آب و برق و غیره باشد. بسیاری از این هزینه‌ها می‌توانند هزینه‌های یک‌باره باشند.

به همین دلیل، درآمد ناخالص شرکت شما می‌تواند به سرمایه‌گذاران و وام‌دهندگان کمک کند تا توانایی شما برای کسب سود را با دقت بیشتری ببینند. هرچه کل درآمد شما بیشتر باشد، شانس شما برای واجد شرایط بودن برای وام یا به دست آوردن سرمایه گذار بیشتر است.

همچنین مهم است که بدانیم درآمد ناخالص و کل درآمد نیز تفاوت های خود را دارند. در حالی که درآمد ناخالص فروش یک کالا یا خدمات را در نظر می گیرد، درآمد کل به تمام درآمد یک شرکت نگاه می کند.

مطالب مرتبط: سود ناخالص در مقابل درآمد خالص

نحوه محاسبه درآمد کل

هرچه بهتر بتوانید درآمد کل را درک کنید، محاسبات شما دقیق تر خواهد بود. یک راه ساده برای محاسبه درآمد کل شرکت این است که ابتدا تعداد کل واحدهای فروخته شده شرکت و میانگین قیمت هر واحد فروخته شده را تعیین کنید. کل درآمد شما به این دو مقدار بستگی دارد. سپس، برای تعیین درآمد کل خود، به سادگی تعداد واحدهای فروخته شده را در میانگین قیمت هر کالا ضرب کنید. بهره یا سود سهام نیز باید برای تعیین درآمد کل شما اضافه شود.

هنگام محاسبه درآمد کل شرکت خود از فرمول زیر استفاده کنید:

درآمد کل = (متوسط ​​قیمت هر واحد فروخته شده) x (تعداد واحدهای فروخته شده)

اگر یک کسب و کار مبتنی بر خدمات هستید، میانگین قیمت هر واحد را با میانگین قیمت هر سرویس فروخته شده و تعداد واحدهای فروخته شده را با تعداد خدمات فروخته شده جایگزین کنید. مثلا:

درآمد کل = (متوسط ​​قیمت هر سرویس فروخته شده) x (تعداد خدمات فروخته شده)

ارزش حاصل در این محاسبات کل درآمد شما است. اطمینان حاصل کنید که هر گونه تغییر پولی در امور مالی شرکت خود را محاسبه می کنید – مهم نیست چقدر بزرگ یا کوچک.

برای مثال، اگر می‌خواهید قیمت واحد یا خدمات فروخته شده را تغییر دهید، باید این تغییر را در نظر بگیرید، زیرا این امکان را دارد که محاسبات شما را تغییر دهد. همچنین، مطمئن شوید که هر گونه درآمد غیر عملیاتی مانند سود سرمایه گذاری یا درآمد سود سهام را در محاسبات خود لحاظ کنید.

مطالب مرتبط: با شغل حسابداری آشنا شوید

بعد از محاسبه درآمد کل خود چه کاری باید انجام دهید

هنگامی که کل درآمد خود را به دست آوردید، می توانید آن را با کل هزینه های خود مقایسه کنید و تعیین کنید که آیا شرکت شما سود زیادی برای ادامه فعالیت دارد یا خیر. اگر هزینه های شما بسیار بیشتر از کل درآمد شما باشد، شرکت شما با کسری مواجه است.

اگر کسب و کار شما قابل نجات است، باید بودجه و امور مالی شرکت خود را بر این اساس تنظیم کنید. تنظیم قیمت کالاها و خدمات شما یکی از راه های افزایش درآمد است. با این حال، اگر قیمت ها را افزایش دهید، ممکن است برخی از مصرف کنندگان دیگر اصلاً مایل به خرید هیچ یک از کالاها و خدمات شما نباشند. مطمئن شوید که تغییرات قیمت شما در نهایت ارزش آن را دارد.

با محاسبه کل درآمد خود، همچنین می‌توانید آن را با درآمد سال گذشته مقایسه کنید تا رشد درآمد در طول سال‌ها را تعیین کنید. برای انجام این کار، کل درآمد یک سال را از سال دیگر کم کنید.

مثال محاسبه درآمد کل

هنگام محاسبه درآمد کل خود، استفاده از سناریوهای دیگر برای راهنمایی شما می تواند مفید باشد. در اینجا یک مثال از محاسبه درآمد کل آورده شده است:

فرض کنید شما یک نانوایی دارید و در حال تصمیم گیری برای ادامه فعالیت یا عدم ادامه فعالیت در سال آینده هستید. برای انجام این کار، کل درآمد خود را محاسبه می کنید. شما مشخص کرده اید که ۴۰۰۰۰ کالای پخته شده را با قیمت متوسط ​​۵.۰۰۰ تومان در هر واحد فروخته اید. برای محاسبه درآمد کل خود، تعداد کالاهای پخته شده فروخته شده (۴۰۰۰۰) را در میانگین قیمت هر کالا (۵ هزار تومان) ضرب می کنید. فرمول شما باید به شکل زیر باشد:

درآمد کل = (تعداد کل کالاهای فروخته شده) x (متوسط ​​قیمت هر کالای فروخته شده)

درآمد کل = (۴۰۰۰۰) x (5.000 تومان)

درآمد کل = ۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *