بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

تفاوت در گزارش درآمد ناخالص در مقابل درآمد خالص

تفاوت در گزارش درآمد ناخالص در مقابل درآمد خالص

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

هنگام گزارش درآمد برای یک کسب و کار، می توانید بین درآمد ناخالص و خالص آن یکی را انتخاب کنید. در حالی که هر دوی آنها درآمد را نشان می دهند، هنگام محاسبه این دو تفاوت اساسی وجود دارد. ضروری است که هر دو نوع درآمد را درک کنید، زیرا می تواند نگاه کامل تری به سلامت مالی یک کسب و کار ارائه دهد و به شما در تصمیم گیری استراتژیک کمک کند.

در این مقاله از ایوسی، گزارش درآمد ناخالص و خالص را تعریف می کنیم، تفاوت آنها را توضیح می دهیم و مثال هایی از هر دو ارائه می دهیم.

مطالب مرتبط: درآمد چیست؟ تعریف، انواع درآمد و مثالها

گزارش درآمد ناخالص چیست؟

هنگام گزارش درآمد ناخالص در صورت سود، درآمد حاصل از فروش را ثبت می کنید. درآمد ناخالص هیچ هزینه ای مانند بهای تمام شده کالای فروخته شده را در نظر نمی گیرد. بهای تمام شده کالای فروخته شده نشان دهنده مقدار پولی است که برای تولید کالای فروخته شده توسط یک کسب و کار هزینه شده است. به عنوان مثال، اگر صاحب مغازه ای در یک ماه ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان کالا بفروشد، درآمد ناخالص آن ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان است. این محاسبه شامل بهای تمام شده کالای فروخته شده یا هزینه های صاحب مغازه، مانند دستمزد کارکنان، اجاره ماهانه یا پرداخت های آب و برق نمی شود.

درآمد ناخالص می تواند ارزش یک کسب و کار را نشان دهد زیرا به ذینفعان خارجی نشان می دهد که چقدر پول به دست آورده است. این ذینفعان می توانند از این اطلاعات برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری استفاده کنند. هنگام گزارش درآمد ناخالص، باید یک دوره خاص مانند ماهانه، سه ماهه یا سالانه را انتخاب کنید. سپس تمام منابع درآمد ممکن را شناسایی کنید. به عنوان مثال، اگر یک فروشگاه فیزیکی و یک فروشگاه آنلاین دارید، درآمد حاصل از هر دو را گزارش خواهید کرد. درآمد ناخالص شما درآمدی را که از هر دو منبع در طول دوره مشخص به دست آورده اید، بدون احتساب هزینه ها، جمع می کند.

موارد مرتبط: بهای تمام شده کالای فروخته شده: تعریف، موارد استفاده و نحوه محاسبه

گزارش درآمد خالص چیست؟

هنگام گزارش درآمد خالص، درآمد ناخالص منهای بهای تمام شده کالای فروخته شده را ثبت می کنید. همچنین سایر هزینه‌های مرتبط با انجام کسب‌وکار، مانند پرداخت‌های اجاره و خدمات شهری، دستمزد پرداختی به کارمندان یا هزینه‌های حمل و نقل را کم می‌کنید. درآمد خالص همچنین هزینه‌های مرتبط با اقلام تخفیف‌خورده، بازپرداخت شده یا برگشتی را کم می‌کند. به عنوان مثال، یک صاحب مغازه در یک ماه ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان کالا فروخت. مجموع بهای تمام شده کالاهای فروخته شده آنها در آن ماه ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان بود، آنها ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان اجاره پرداخت می کنند و دستمزد ماهانه کارمندانشان در مجموع ۷.۲۰۰.۰۰۰ تومان است. آنها این هزینه ها را کم می کنند و در آن ماه ۳۰.۶۰۰.۰۰۰ تومان درآمد خالص برای آنها باقی می ماند.

به عنوان بخشی از اصول پذیرفته شده حسابداری، گروه ویژه مسائل نوظهور هنگام انتخاب بین گزارش درآمد ناخالص در مقابل خالص، دستورالعمل هایی را تنظیم می کند. اصول حسابداری پذیرفته شده عمومی دستورالعمل هایی را نشان می دهد که مشاغل باید هنگام گزارش اطلاعات مالی از آنها پیروی کنند. برای مثال، کسب‌وکارها می‌توانند درآمد خالص را گزارش کنند تا تشخیص دهند که یک کارمند از فروش کمیسیون دریافت کرده است یا نشان دهد که بخشی از درآمد به یک تامین‌کننده رسیده است.

مطالب مرتبط: درآمد خالص در مقابل فروش خالص: تعاریف و تفاوت ها

تفاوت بین درآمد ناخالص و درآمد خالص چیست؟

درآمد ناخالص هزینه‌های مرتبط با فروش یا اداره کسب‌وکار را به حساب می‌آورد، در حالی که درآمد خالص چنین است. درآمد ناخالص می تواند ارزش یک کسب و کار را نشان دهد زیرا توانایی آن را در تولید فروش نشان می دهد. ذینفعان خارجی می توانند از این اطلاعات برای تعیین اینکه آیا در آن سرمایه گذاری کنند یا خیر استفاده کنند. درآمد ناخالص همچنین می تواند پتانسیل رشد را نشان دهد. به عنوان مثال، راه اندازی یک کسب و کار منجر به هزینه های راه اندازی می شود که می تواند بر درآمد در آن دوره تأثیر بگذارد. درآمد ناخالص شما در این هزینه‌ها نقشی ندارد، بنابراین نشان می‌دهد که در آینده چقدر می‌توانید بدون دخالت آن هزینه‌های یکباره درآمد کسب کنید.

درآمد خالص نیز ضروری است زیرا می تواند به شما در ارزیابی ارزش محصولاتتان کمک کند. درآمد ناخالص شما ممکن است نشان دهد که یک محصول پول قابل توجهی به همراه دارد. با این حال، هنگامی که هزینه های مربوط به فروش محصول را کسر می کنید، ممکن است متوجه شوید که آنقدرها که به نظر می رسد سودآور نیست. با این بینش ها، ممکن است قیمت های خود را افزایش دهید تا بهای تمام شده کالای فروخته شده و سایر هزینه ها را محاسبه کنید یا فروش یک کالای پرهزینه را متوقف کنید. اگر نمی‌خواهید قیمت‌ها را تغییر دهید، این تجزیه و تحلیل ممکن است شما را ترغیب کند که به دنبال روش‌های کاهش هزینه در جای دیگری در تجارت باشید تا کارایی را افزایش دهید.

مطالب مرتبط: حاشیه سود چیست؟

نمونه هایی از درآمد ناخالص

برای راهنمایی بیشتر در مورد نحوه محاسبه درآمد ناخالص می توانید از مثال های زیر استفاده کنید:

مثال ۱

یک صابون ساز یک تکه صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان به مشتری می فروشد. برای ساخت هر میله ۱.۵۰۰ تومان هزینه دارد. او درآمد ناخالص ۷.۰۰۰ تومانی از فروش را گزارش می دهد زیرا درآمد ناخالص هزینه کالاهای فروخته شده را در نظر نمی گیرد.

مثال ۲

این صابون‌ساز ۵۰۰ تخته صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان به فروش می‌رساند که در آن ماه ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان درآمد کسب می‌کند. باز هم، ساخت هر نوار برای صابون ساز ۱.۵۰۰ تومان هزینه دارد. همچنین مشتریان در این مدت ۱۰ قطعه صابون را پس دادند. در این سناریو، صابون ساز درآمد ناخالص ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومانی را ثبت می کند، زیرا نه هزینه کالای فروخته شده و نه بازپرداخت در این دسته نقشی ندارد.

مثال ۳

همانطور که تجارت صابون ساز رشد می کند، او تصمیم می گیرد فضایی را اجاره کند که هر ماه ۵۰۰.۰۰۰ تومان اجاره می شود. او می خواهد درآمد ناخالص خود را در چهار ماه گذشته که در آنجا سپری کرده است، مشخص کند. در آن دوره، او ۵.۰۰۰ تخته صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان فروخت. هنگام گزارش درآمد ناخالص، صابون‌ساز هزینه‌های خود، مانند پرداخت‌های اجاره یا بهای تمام شده کالای فروخته شده را در نظر نمی‌گیرد. بنابراین، درآمد ناخالص او در چهار ماه گذشته ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان است.

مطالب مرتبط: نحوه محاسبه فروش خالص در ۶ مرحله (با فرمول)

نمونه هایی از درآمد خالص

برای راهنمایی بیشتر در مورد نحوه محاسبه درآمد خالص می توانید از مثال های زیر استفاده کنید:

مثال ۱

صابون ساز یک صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان می فروشد. با این حال، ساخت نوار صابون برای او ۱.۵۰۰ تومان هزینه داشت. هنگام ثبت درآمد خالص خود، باید بهای تمام شده کالای فروخته شده را از درآمد ناخالص ۷.۰۰۰ تومان کم کند. این محاسبه منجر به درآمد خالص ۵.۵۰۰۰ تومان در آن فروش می شود.

مثال ۲

در یک ماه، صابون‌ساز ۵۰۰ تخته صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان فروخت که منجر به درآمد ناخالص ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان شد. باز هم، برای تولید هر قطعه صابون ۱.۵۰۰ تومان هزینه دارد. بنابراین بهای تمام شده کالای فروخته شده در آن ماه برابر با ۷۵۰.۰۰۰ تومان است. با این حال، مشتریان ۱۰ قطعه صابون آسیب دیده را پس دادند که منجر به بازپرداخت ۷۰.۰۰۰ تومانی شد. هنگام ثبت درآمد خالص ماه، صابون ساز باید بهای تمام شده کالای فروخته شده و بازپرداخت را از درآمد ناخالص خود کم کند:

درآمد خالص = ۳.۵۰۰.۰۰۰ – ۷۵۰.۰۰۰ – ۷۰.۰۰۰ تومان

این محاسبه منجر به درآمد خالص ۲.۶۸۰.۰۰۰ تومان برای آن ماه می شود.

مثال ۳

در چهار ماه قبل، صابون‌ساز فضایی را برای ایجاد و نگهداری صابون‌های خود اجاره کرده بود. هر ماه ۵۰۰.۰۰۰ تومان برای او هزینه دارد. او مشخص کرد که درآمد ناخالص خود در آن چهار ماه در مجموع ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان بوده است زیرا او ۵.۰۰۰ قطعه صابون را به قیمت ۷.۰۰۰ تومان فروخته است. با این حال، ساخت هر تکه صابون برای او ۱.۵۰۰ تومان هزینه داشت و مشتریان در آن دوره چهارم، ۱۰۵.۰۰۰ تومان صابون را پس دادند.

هنگام ثبت درآمد خالص برای آن چهار ماه، صابون ساز هزینه کالاهای فروخته شده و سایر هزینه ها را از درآمد ناخالص کم می کند. صابون ساز در آن دوره ۵.۰۰۰ تخته صابون فروخت که در مجموع ۷.۵۰۰.۰۰۰ تومان بهای تمام شده کالا را به همراه داشت. مبلغ اجاره در این چهار ماه بالغ بر ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان است. سپس صابون ساز برای تعیین درآمد خالص چهار ماهه باید محاسبات زیر را انجام دهد:

درآمد خالص = ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ – ۷.۵۰۰.۰۰۰ تومان – ۲.۰۰۰.۰۰۰ – ۱۰۵.۰۰۰ تومان

با انجام این محاسبه، صابون ساز متوجه می شود که کل درآمد خالص او در طول چهار ماه ۲۵.۳۹۵.۰۰۰ تومان است.

مرتبط: صورت حساب درآمد چیست؟ (با مثال)

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *