بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

انواع مختلف محیط های تولیدی و مشاغل

انواع فرآیندهای تولید

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

صنعت تولید/ساخت به تولید اقلام در مقیاس بزرگ رسیدگی می کند. این یک منطقه فوق‌العاده وسیع است، با انواع مختلف تولید، از جمله پوشاک گرفته تا رایانه. اگر به حرفه ای در تولید علاقه دارید، درک انواع مختلف کارخانه ها و خطوط تولید، محصولاتی که ممکن است تولید کنند و موقعیت هایی که در اکثر شرکت های تولیدی صنعتی پیدا خواهید کرد بسیار ارزشمند است. در این مقاله به بررسی انواع مختلف تولید و برخی از مشاغل تولیدی می پردازیم.

تولید چیست؟

تولید یعنی ساختن کالا. اقلامی که تولید می‌شوند ممکن است محصولات تکمیل‌ شده باشند یا ممکن است از اجزایی تشکیل شوند که به کل تولید شده در یک مرکز دیگر کمک می‌کنند. تأسیسات تولیدی معمولاً دارای خطوط تولید یا مناطقی هستند که به تولید یک یا چند اقلام اختصاص دارند. یک مرکز ممکن است محصولاتی را در فروشگاه‌های انبار تولید کند یا آن‌ها را به صورت سفارشی بسازد و اقلامی را فقط در صورت درخواست خریدار تولید کند. صنعت تولید برای تولید همه چیز از پوشاک و غذا گرفته تا لاستیک و خمیر دندان ضروری است.

انواع ساخت

محیط های تولیدی ممکن است بر اساس محصول یا فرآیند طبقه بندی شوند. این طبقه بندی ها به شما کمک می کند تا درک کنید که یک تاسیسات چگونه کار می کند.

انواع کارخانه ها

سه نوع اصلی کارخانه برای عملیات تولیدی وجود دارد. نوع عملیات کارخانه ای که در محل وجود دارد به محصول یا انتخاب محصولات تولید شده و همچنین تقاضا برای آنها بستگی دارد.

۱. خط مونتاژ تکراری

در یک کارخانه تولیدی تکراری، خطوط مونتاژ یک کالا را چندین بار تولید می کنند. ماشین آلات فقط برای یک محصول کالیبره شده است و بسته به تقاضای مصرف کننده برای محصول، خط سریعتر یا کندتر کار می کند. یک خط مونتاژ دوم ممکن است به صورت فصلی بر اساس نیاز باز شود.

۲. خط مونتاژ گسسته

در یک محیط تولید گسسته، خط تولید ممکن است اقلام مختلفی تولید کند. ماشین آلات تعویض راحت را تسهیل می کند. زمان خرابی بیشتری در این محیط وجود دارد، زیرا پاره شدن و تنظیم باید بین دسته‌های مختلف انجام شود.

۳. مغازه کار

یک کارگاه از مناطق تولید به جای خطوط مونتاژ استفاده می کند. این مناطق ممکن است یک یا چند مورد تولید کنند. یک کارگاه نسبت به ماشین آلات خودکار، عملیات نیروی کار بیشتری دارد و معمولاً اقلام کمتری نسبت به خط مونتاژ تکراری یا مجزا تولید می کند.

انواع مختلف ساخت

صنعت تولید بسیار متنوع است. این کارخانه ها مسئول تولید تقریباً هر چیزی هستند که مصرف کنندگان خریداری می کنند. انواع اولیه کارخانجات صنعتی عبارتند از:

نفت، مواد شیمیایی و پلاستیک

این بخش از صنعت نفت خام را به محصولات پلاستیکی تبدیل می کند و زغال سنگ و مواد شیمیایی را به اقلامی مانند رنگ، آفت کش ها یا صابون تبدیل می کند. این صنعت تولید لاستیک را نیز تسهیل می کند.

غذا

تولید مواد غذایی شامل همه چیز از کنسروها و محصولات خشک فرآوری شده تا محصولات تازه یا منجمد می شود. کنسرو و بسته بندی بخش عمده ای از این نوع فرآیند تولید است.

پوشاک و منسوجات

صنعت پوشاک و نساجی پنبه، کتان و پشم را به پوشاک، ملافه و کالاهای خانگی تبدیل می کند. با این حال، محصولاتی که از مواد مصنوعی ساخته می شوند، به جای منسوجات، بخشی از تولیدات شیمیایی در نظر گرفته می شوند، حتی زمانی که محصول نهایی هنوز یک تکه لباس باشد. خیاطان و خیاطان اغلب در این خطوط تولید کار می کنند.

فلز

تولید فلز شامل تمام محصولات ساخته شده از آلومینیوم، آهن یا فولاد است. این خطوط تولید شامل فعالیت های آهنگری، مهر زنی و پوشش است.

الکترونیک

بخش الکترونیک شامل لوازم خانگی، کامپیوتر و انواع تجهیزات سمعی و بصری است.

حمل و نقل

تولید حمل و نقل شامل تولید وسایل نقلیه موتوری، قایق ها، کشتی ها، قطارها و هواپیماها و همچنین موتورها و قطعاتی است که داخل آنها می شود.

چوب و کاغذ

ساخت چوب و کاغذ شامل مواد چوبی مانند الوار و انواع محصولات کاغذی ساخته شده از خمیر چوب است.

لیست مشاغل تولیدی

نقش های حیاتی زیادی در یک مرکز تولیدی وجود دارد. در زیر برخی از انواع مختلف مشاغل تولیدی که معمولاً در یک کارخانه تولید پیدا خواهید کرد، آورده شده است.

۱. اپراتور تولید

وظایف اصلی: اپراتورهای تولیدی وظایف مکانیکی را در یک کارخانه تولیدی انجام می دهند. وظایف آنها ممکن است شامل استفاده از تجهیزات سنگین متحرک یا ماشین آلات خط مونتاژ باشد. آنها هم مسئول راه اندازی و هم نگهداری این ماشین آلات هستند و ممکن است در صورت خرابی تجهیزات نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشند.

۲. همکار تولید

وظایف اصلی: همکاران تولیدی نیازهای خط مونتاژ را ارزیابی کرده و کارآمدترین اقدام را برای اجرای دستورات شغلی تعیین می کنند. آنها مسائل مربوط به فرآیند را در صورت امکان شناسایی می کنند و برنامه ای برای بهبود این رویه ها و توالی ها ایجاد می کنند. همکار تولید ماشین آلات، مواد و قطعات را بازرسی می کند تا مطمئن شود همه چیز در شرایط خوبی است.

۳. تکنسین ساخت

وظایف اصلی: تکنسین تولید مسئول بازرسی و آزمایش محصولات و مجموعه ها است. این حرفه ای مسئول کنترل کیفیت است و اطمینان می دهد که همه چیز به درستی کار می کند. آنها ممکن است راه اندازی، کالیبراسیون و نگهداری ماشین آلات را در خط مونتاژ انجام دهند. آنها همچنین مسئول شناسایی و عیب یابی مسائل فنی هستند.

۴. ناظر ساخت

وظایف اصلی: یک ناظر تولید مسئول نظارت بر عملیات روزانه در یک کارخانه تولیدی است. آنها بر عرضه محصولات و مواد نظارت می کنند، آموزش و مربیگری را به کارمندان ارائه می دهند و بر گردش کار نظارت می کنند تا مطمئن شوند که ضرب الاجل ها همیشه رعایت می شوند. این ناظران همچنین مسئول اطمینان از انطباق تأسیسات با کلیه مقررات بهداشتی و ایمنی هستند.

۵. مهندس ساخت و ساز

وظایف اصلی: مهندسان تولید کننده تجهیزات مورد استفاده در کارخانه های تولیدی را تحقیق و طراحی می کنند. آنها بهترین راه را برای استفاده از قطعات مختلف تجهیزات تعیین می کنند و به توسعه خطوط تولید موثر کمک می کنند. آنها ماشین آلات کلیدی را اختراع و می سازند که عملیات تولید را تسهیل می کند.

۶. مهندس ارشد ساخت

وظایف اصلی: یک مهندس ارشد تولید معمولاً بر تجهیزات موجود در یک کارخانه تولید نظارت می کند و مناطقی را برای بهبود در فرآیندها و ماشین آلات شناسایی می کند. این مهندس اغلب بر جریان تولید تمرکز می کند و ابتکاراتی را توسعه می دهد که منجر به بهبود عملکرد، ایمنی و کارایی می شود. این فرد مسئول رسیدگی به هر گونه مشکلی است که در خط تولید رخ می دهد و هر جا که نیاز باشد راه حل های نوآورانه ای را توسعه دهد.

۷. مدیر تولید

وظایف اصلی: یک مدیر تولید، فرآیندهای تولید را برنامه ریزی و نظارت می کند. این فرد مسئول برنامه ریزی همه چیز از چیدمان تجهیزات گرفته تا جریان مراحل است. آنها معمولاً بر کارکنانی نظارت می کنند که اغلب شامل مجموعه دیگری از سرپرستان است که مسئول اپراتورهای تولیدی هستند.

۸. مدیر ساخت

وظایف اصلی: مدیر تولید از نزدیک با مدیریت سطح بالا همکاری می کند. این حرفه ای مسئول تجزیه و تحلیل بودجه تولید، توسعه برنامه های کنترل کیفیت و اطمینان از برآورده شدن اهداف تولید و الزامات ایمنی است. مدیر تولید معمولاً مدیران و سرپرستان را استخدام و آموزش می دهد و ممکن است در استخدام و آموزش اپراتورهای تولیدی نیز شرکت کند.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *