بنر وب سایت مجموعه ایوسی
بنر وب سایت مجموعه ایوسی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هدایای ویژه طراحی سایت

داستان تولد برندهای آدیداس و پوما

آدیداس و پوما

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

راننده‌‌ی صاحبان این دو برند می‌گوید دعوا برسر یک زن بوده؛ این دو برادر آلمانی نیز می‌گفتند “اختلاف نظرهایی داریم، اما دعوا نه”. متخصصان هم می‌گویند موضوع بر سر نحوه‌ی تولید بوده است. به هر حال، هرچه که بوده است، حاصلش، دو کنسرن (به نوعی گروه تجاری بسیار قدرتمند اطلاق می‌شود که در اروپا و مخصوصا در آلمان شایع است که از ادغام چندین شرکت مستقل قانونی در یک مجموعه‌ی اقتصادی واحد تحت مدیریت یکپارچه حاصل می‌شود.) تولید لوازم ورزشی “آدیداس” و “پوما” شد. اما ….

 

ماجرای تولد برندهای آدیداس و پوما چگونه آغاز شد؟

هرتسوگن آوراخ (Herzogenaurach) شهر کوچکی در نزدیکی نورنبرگ واقع در جنوب آلمان با ۲۴ هزار نفر جمعیت می‌باشد کهدر این شهر دو برادر به نام‌های “آدولف” و “رودولف” داسلر (Adolf Dassler & Rudolf Dassler‎) زندگی می‌کردند.
اگرچه کفاشی در شهر هرتسوگن آوراخ سنتی دیرینه و کهن دارد، اما در ابتدا آدولف داسلر که همه او را “آدی” صدا می‌زدند، به پیشه نانوایی روی آورد؛ اما در سال ۱۹۲۰ در گوشه‌ای از آشپزخانه‌ی مادرش شروع به کفاشی می‌کند و سه سال بعد نیز برادر کوچکترش رودولف نیز به او می‌پیوند و این دو برادر بعدا یک کارگاه کفاشی را بنیان می‌گذارند.

دیری نمی‌پاید که کارگاه کفاشی داسلر‌ها به یک کارخانه تبدیل می‌شود و در سال ۱۹۳۰ تولید کفش‌های ورزشی آن‌ها به ۱۰.۵۰۰ جفت کفش دو و میدانی و ۱۸.۵۰۰ جفت کفش فوتبال ‌می‌رسد؛ به طوری که حتی در المپیک برلین (در سال ۱۹۳۶) تمامی ورزشکارانِ آلمانی با کفش‌های این دو برادر وارد میدان رقابت‌ها می‌شوند.

 

 

اما در سال‌های دهه‌ی چهل میلادی، اختلافات دو برادر بالا می‌گیرد و سرانجام در سال ۱۹۴۸ این دو برادر از هم جدا می‌شوند. در این میان برادر بزرگتر آدی داسلر با استفاده از اختصار سه حرف اول نام و نام خانوادگی‌اش نام “آدیداس” را برای کارخانه‌اش بر‌می‌گزیند؛ برادر کوچکتر رودولف داسلر هم در ابتدا با استفاده از اختصار دو حرف اول نام و نام خانوادگی‌اش، نام “رودا” را برای کارخانه‌ی خودش بر‌می‌گزیند ولی پس از مدتی این نام را به “پوما” تغییر می‌دهد.

البته دیری نمی‌پاید که اختلاف این دو برادر در محدوده‌ی خانواده‌ی داسلر باقی نمی‌ماند؛ به طوری که شهردار شهر هرتسوگن آوراخ می‌گوید: «کارگران و کارمندان آدیداس و پوما بسیار این دو برادر را دوست می‌داشتند و به آنها بسیار وفادار بودند. و این موضوع تا حدی بر روی ایشان و حتی سایر مردم تاثیر گذاشته بود که مردمِ در شهر حتی جوابِ سلام کسی که لباس و یا کفش برند مخالف را بر تنش کرده بود را نمی‌دادند.
و اگرچه الان دیگر اوضاع نسبت به آن زمان خیلی تغییر کرده، ولی آن زمان حتی هیچ گونه ازدواجی بین کارمندان دو شرکت نیز صورت نمی‌گرفت.»

موفقیت بین‌المللی آدیداس از سال ۱۹۵۴ آغاز شد؛ تیم ملی فوتبال آلمان در آن سال با کفش‌های آدیداس که دارای “استوک پیچی” بود موفق به دستیابی عنوان قهرمانی جهان شد. اووه زیلر (Uwe Seeler) پیشکسوت افسانه‌ای و ستاره پیشین فوتبال آلمان می‌گوید: «آن کفش‌ها یک معجزه بودند».
البته شرکت پوما معتقد است “استوک پیچی کفش فوتبال، اختراع آدی داسلر نیست”؛ آن‌ها با ارائه یک عکس کفش از بایگانی کارخانه‌ی خودشان مدعی این موضوع هستند که رودلف نیز بر روی چنین کفشی کار می‌کرده است.

به هر صورت؛ حالا میراث برادران داسلر که در دهه‌ی هفتاد درگذشته‌اند، به کنسرن‌هایی جهانی تبدیل شده‌ که فروش سالانه‌ی میلیاردها یورویی دارند و ده‌ها هزار نفر کارگر و کارمند در سراسر جهان در کارخانه‌های آنها مشغول به فعالیت هستند.
جالب اینکه وجود مرکز کمپانی‌های بسیار بزرگ آدیداس و پوما از شهر هرتسوگن آوراخِ آلمان شهری بسیار مرفه ساخته و سبب شده تا این شهر حتی در بدترین شرایط اقتصادی هم درصد بیکاری بسیار بسیار کمی داشته باشد.

اگر این مقاله را دوست دارید، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

آخرین کتاب‌های ایوسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *