ایوسی

سیستم مدیریت وردپرس را انتخاب کنید

سیسنم مدیریت محتوای وردپرس

غالب کاربرانی که برای طراحی و ساخت سایت پا به عرصه می‎گذارند؛ با توجه به دانش تخصصی اندکی که دارند، و با نظر به مزایای بیشماری که سیستم های مدیریت محتوا (cms – مخفف عبارت Content management system) برای آنها به ارمغان می آورند؛ در همان ابتدا، جذب cms می شوند.

و البته این مسئله محدود به افراد فاقد تخصص و دانش فنی نمی‌شود؛ و حتی افرادی که از دانش کافی برخوردارند، و به برنامه ‎نویسی ‎های تحت وب نیز تسلط کامل دارند، به دلیل مزایای بی‎شمار cmsها، بویژه سهولت و سرعتی که سیستم های مدیریت محتوا برای طراحی یک وب سایتِ جامع برای آنها به ارمغان می‌آورند؛ غالباً خود را از درگیری ها و دغدغه هایی که برای طراحی یک وب سایت نیاز است، دور می کند؛ و با بهره گیری از یک cms مناسب، کار خود را ساده، راحت و سریع شروع می کند.

در واقع مهم‎ترین دلیل نیاز به یک cms وب، ایجاد سایت های پویا و در نتیجه سهولت در ایجاد تغییرات دوره‎ای است. اگر سایتی که راه‎ اندازی می‎کنید ایستا بوده و به صورت پویا ایجاد نشده باشد، در هر بار که نیازمند ایجاد تغییرات در آن می‎ شوید باید به برنامه ‎نویسی و تغییر مکرر در کدها متوسل شوید، که این مسئله در صورت فقدان دانش کافی مشکلات را برای شما دو چندان می‌کند

CMS چیست و چگونه کار می کند؟

همان طور اشاره شد، سیستم مدیریت محتوا یک پلت فرم وب سایت آنلاین است که مشاغل کوچک برای ایجاد، سازماندهی، ویرایش و انتشار محتوای دیجیتال خود از آن استفاده می کنند. این نیاز به تخصص کمی یا بدون نیاز به برنامه نویسی دارد، بنابراین برای کسب و کارهای کوچک دسترسی و پیمایش راحت است. بسیاری از این سازندگان سایت دارای توابع کشیدن و رها کردن هستند که طراحی، افزودن محتوا و بهینه سازی وب سایت را برای شما آسان می کند.

ویژگی های رایج CMS عبارتند از:

الگوها و مضامین:

از بین الگوهای ساخته شده برای صنایع مختلف از جمله مراقبت های بهداشتی، مهمان نوازی، خدمات مالی یا تجارت الکترونیک انتخاب کنید. برخی از قالب‌ها دارای محتوای پرکننده و منوهای پیمایش از پیش ساخته شده‌اند تا به راحتی مطابق با اولویت‌های شما ویرایش شوند.

سئو:

با ویژگی های سئو مانند ایجاد متا تگ، تولید نقشه سایت، مکان هایی برای توضیحات محتوا و سایر پیشنهادات بهینه سازی سئو، احتمال رتبه بندی وب سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید.

پلاگین ها و ادغام ها:

ابزارهایی را اضافه کنید که عملکرد یا طراحی سایت شما را بهبود می بخشد. ابزارهایی مانند ردیابی تحلیلی، رسانه های اجتماعی، SEO، پردازش پرداخت، عناصر طراحی اضافی و نرم افزار حسابداری را ادغام کنید.

مدیریت محتوا:

قطعات محتوا، از جمله تصاویر و ویدئوها را سازماندهی و ذخیره کنید. به راحتی محتوا را از CMS بیابید، قرار دهید، ویرایش کنید و منتشر کنید.

سازنده وب‌سایت:

بدون نیاز به کدنویسی، به سادگی آیتم‌های منو را در جایی که می‌خواهید بکشید، تصاویر را در صفحات خاصی قرار دهید و یک صفحه کامل را ویرایش کنید.

داشبورد کاربر:

با مشاهده گزارش های تحلیلی در مورد فعالیت سایت بازدیدکنندگان خود، از جمله اطلاعاتی در مورد نحوه کشف سایت شما و عبارات جستجویی که برای یافتن آن استفاده کرده اند، از عملکرد وب سایت خود مطلع شوید. با داشبورد قالب‌ها را نصب کنید، افزونه‌ها را مدیریت کنید، صفحات را اضافه و حذف کنید.

قابلیت های انتشار: پس از ساخت و قالب بندی محتوای خود، CMS به شما این امکان را می دهد که فوراً آن را منتشر کنید یا برای انتشار در یک تاریخ مشخص برنامه ریزی کنید.

برای مشاهده و ارسال فرم به برگه کامل بروید.

مزایای CMS

داشتن یک CMS برای ساخت و انتشار وب سایت، کارایی را هم برای شما و هم برای کارمندانتان افزایش می دهد. مزایای رایج CMS عبارتند از:

انتشار آسان:

برای کسب‌وکارهایی که به طور منظم محتوا منتشر می‌کنند و از تقویم محتوا پیروی می‌کنند، یک ابزار انتشار CMS نوشتن محتوا و زمان‌بندی آن را برای تاریخ‌های آینده آسان می‌کند.

دسترسی کنترل شده به سایت شما:

با دادن کنترل به مناطق خاص، از داده ها و امنیت سایت خود محافظت کنید. به عنوان مثال، به نویسندگان اجازه دهید کنترل قسمت ویرایش محتوا را بدون اجازه دسترسی به بک‌اند سایت، کنترل کنند.

مقرون به صرفه:

از آنجایی که می توانید بیشتر محتوای وب سایت را خودتان ایجاد و ارسال کنید، نیازی به استخدام توسعه دهندگان یا سایر اشخاص ثالث برای طراحی و ردیابی تجزیه و تحلیل نیست.

همه اندازه‌های کسب‌وکار از آن استفاده می‌کنند:

کسب‌وکارهای کوچک معمولاً از CMS برای ساخت محتوا و بهینه‌سازی وب‌سایت خود برای جذب کاربران بیشتر استفاده می‌کنند. با رشد کسب و کارشان و شروع به فروش محصولات بیشتر در آن، آنها به استفاده از آن ادامه خواهند داد.

اما سوالی که برای اکثر کسانی که قصد راه اندازی و ساخت یک وبسایت دارند، پیش می‌آید, این است که کدام cms است؟

تعدادی از سیستم‌های مدیریت محتوای مشهور را بشناسید

در پایین تعدادی از سیستم های مدیریت محتوایی که از درجه، رتبه و شرایط بهتری نسبت به غالب cmsها برخوردار هستند؛ حضورتان معرفی می گردند:

۱. وردپرس – WordPress

یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است؛ که بر مبنای زبان برنامه نویسی php نوشته شده؛ و امروزه برای مصارفی همچون:

و امثال این موارد مورد استفاده قرار می‌گیرد

۲. جوملا – Joomla

این سیستم مدیریت محتوا نیز یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است؛ که بر مبنای زبان برنامه نویسی php ساخته شده, و در واقع می توان گفت مهمترین رقیب وردپرس در فضای وب و مصارف مشابه وردپرس می باشد. مورد استفاده جوملا بیشتر برای طراحی:

می باشد.

۳. دروپال – Drupal

این سی ام اس نیز برای استفاده رایگان بوده و مانند وردپرس و جوملا بر مبنای زبان برنامه نویسی php نوشته شده است. مورد استفاده این سیستم مدیریت محتوا بیشتر برای:

می‌باشد.

سیستم مدیریت محتوا – طراحی وب سایت

۴. اکسپرشن انجین – ExpressionEngine

این سی‌ام‌اس، یک سیستم رایگان نیست, و برای استفاده از آن لازم است لایسنس آن خریداری گردد. اما ساخت این cms نیز بر مبنای زبان برنامه نویسی php می باشد.
البته ساختار این سیستم مدیریت محتوا بر پایه CodeIgniter می‎باشد، که خودِ این یک فرم ورک متن باز است. در واقع هزینه‌ای که برای تهیه این سی‌ام‌اس باید پرداخت کرد, به منظور پشتیبانی فنی و انحصاری برنامه‌نویسانی است که همواره در پس این سیستم انجام می دهند.

۵. تکست پترن – TextPattern

باز هم یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است, که بر مبنای زبان برنامه نویسی php ساخته شده؛ و مورد استفاده آن برای:

مورد استفاده قرار می گیرد.

۶. کانتائو – Contao

مجدداً؛ یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که بر مبنای زبان برنامه نویسی php ساخته شده، و ساختار استاندارد سیستم آن موجب امنیت بالایی برای آن شده است.

۷. سیلور استریپ – SilverStripe

همچون اکثر موارد؛ یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و بر مبنای زبان برنامه نویسی php است, و بیشتر مناسب طراحانی است که به کد نویسی علاقه مند هستند

۸. آمبراکو – Umbraco

این cms نیز یک سیستم مدیریت رایگان است. اما بر مبنای زبان برنامه نویسی دات نت (.Net) نوشته شده است. بیشتر مورد استفاده این سیستم برای:

است.

۹. کنسرت ۵ – concrete5

این سیستم مدیریت محتوا نیز رایگان است و بر مبنای زبان برنامه نویسی php نوشته شده؛ البته این سیستم در حقیقت چندان به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا قابل قبول نیست، بلکه می‌توان آن را در لیست فریم ورک ها قرار داد.

۱۰. کاشی سی‎ام‎اس- CushyCMS

این سیستم مدیریت محتوا نیز یک cms رایگان است. البته تهیه نسخه حرفه ای آن نیازمند پرداخت هزینه می‎باشد.

کدام سی ام اس را انتخاب کنم؟

cms هایی که در بالا عنوان شد و سیستم های مدیریت محتوایی که به دست برنامه‎نویسان، توسعه دهندگان و تولید کننده‎های حرفه‎ای دیگر ساخته شده, و در این مقاله نامی از آنها برده نشد (نظیر: phpNuke, TYP03, OpenCart, Prestashop, Tomato cart, Bitrix و …)؛ تعداد بسیار زیادی هستند، که افراد را در شروع کار دچار سردرگمی می‌کنند؛ چراکه هر کدام از این cmsها دارای نقاط قوت مختص خودشان هستند و جذابیت‎های بخصوصی دارند.

از این جهت لازم است در قدم اول با بررسی تعدادی از ویژگی‎های ضروری در طراحی یک وب سایت، این چالش را کمرنگ کنیم.

ویژگی های یک cms خوب

در پایین مواردی که در انتخاب یک cms باید مورد توجه قرار گیرد آورده شده:

سادگی در انتشار محتوای جدید

هر سیستم مدیریت محتوای با کیفیت و خوب باید از ویرایشگر یا ویرایشگرهای خوبی برای تولید، تصحیح و ارائه محتوا برخوردار باشد؛ همچنین باید دارای ابزارهای متعدد و قدرتمندی در انتشار محتوا به بهترین وجه ممکن باشد.

گزینه هایی برای دسته بندی و فهرست بندی مناسب محتوا

به طور قطع زمانی که حجم و تعداد محتوا در یک وب سایت زیاد می‎شود، سردرگمی را برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت به همراه دارد. پس این وظیفه ی cms است که با در اختیار گذاشتن امکانات و گزینه‎هایی برای فهرست بندی، این مشکل را تا حد امکان کمرنگ کند.

ویژگی‌های شخصی سازی سایت

هر چه یک cms امکانات و ویژگی‎های بیشتری را برای کاربرانش (چه صاحبان سایت و چه مشتریان آن) به منظور شخصی سازی در اختیارشان قرار دهد، و خواسته‌های هر فرد را بسته به نوع تمایلات و خواسته‎هایش برطرف کند، جذابیت و مقبولیت بیشتری خواهد داشت.

کاربران اینترنتی

مخزن منابع و قابلیت‌های مازاد

بی شک اگر یک cms بخواهد, نیازهای گوناگون چندین میلیارد انسان را به صورت یکجا مرتفع کند، نیازمند حجم بسیار بسیار بالایی از برنامه نویسی ها و داده‌ها و … می‎باشد؛ که قطعا این مقدور نیست. اما cmsی از محبوبیت بالاتری برخوردار است که تعداد بیشتری از این ویژگی‌ها و امکانات را در قالب افرودنی‎هایی (افزونه) در محلی ثابت نگه‎داری کند و امکان دسترسی به این افزودنی‎ها را برای هر کس با هر سلیقه و نیازی فراهم کند.

پشتیبانی و توسعه

هر چه تیم توسعه دهنده‌ی یک cms بزرگ‎تر و قوی‎تر باشد، به طور حتم احساس رضایت، امنیت برای کاربران را بیشتر می‎کند.

امنیت

با توجه به خطرات بیشماری که در بستر فضای اینترنت برای وب‎سایت‎ها وجود دارد؛ هرچه امنیت یک cms بیشتر باشد, و تیم پشتیبان آن نیز هر روز در جهت رفع مشکلات امنیتی احتمالی آن بیشتر تلاش کنند، استفاده از آن cms مطمئن‎تر و منطقی‎تر خواهد شد.

سادگی و سهولت

در کنار همه‎ی موارد یاد شده، یکی از مهم‎ترین مسائلی که اشخاص بیشتری را به خود جلب می‎کند و محبوبیت و مقبولیت یک cms را بالاتر می‎برد، سهولت و سادگی در کار کردن با آن است.

هزینه‌ها

اگرچه انتخاب‎های بهتر نیازمند هزینه‎‎های بیشتر است، اما اگه هزینه‎ی طراحی یک وب‎سایت به طور قابل توجهی بالا روند مانع از پذیرش و مقبولیت آن می‎شود. از این رو با توجه به اجتناب‎ناپذیر بودن برخی از هزینه‎های یک وب‎سایت، امکان صرفه‎نظر کردن از هزینه‎ی طراحی آن و افزودن امکانات ویژه به آن توسط cms و افزونه‎هایش، موجب جذابیت بیشتر آن cms خواهد شد.

وردپرس را برگزینید

با توجه به ویژگی‎هایی که گفته شده, و با نظر به امتیازات بسیار بالایی که cms وردپرس نسبت به سایر سیستم ها در این ویژگی‎ها دارد. سالیان طولانی است که این سیستم مدیریت محتوا در رأس فهرست cms های دنیا قرار دارد و امکانات بالای آن، مخزن بسیار بزرگ افزونه‎هایش، سادگی در نصب و راه‎اندازی اش، محیط کاربر پسند آن، رایگان بودن این سیستم مدیریت محتوا و اکثر افزونه‎های آن، امنیت قابل قبول آن و وجود افزونه‎های قدرتمند امنیتی برای افزایش امنیتش و … همه و همه باعث می‎‌شود که در همان مرحله‎ی نخست، وردپرس بهترین گزینه برای انتخاب باشد.

البته اگرچه نوع نیاز شما در انتخاب cms نیز باید مدنظر قرار بگیرد، اما تنوعِ امکان استفاده از وردپس، و امکان اتصال افزونه‎هایی به آن, که تنوع و قدرت کاربری و کاربردی آن را افزایش می‎دهند، موجب شده که باز این مسئله نیز در زمان انتخاب وردپرس، چندان مورد اهمیت نباشد.

توجه به این موضوع هم خالی از لطف نیست که براساس گزارش جامعه آماری که منتشر شده است، بیش از ۶۰% مردم جهان از وردپرس به عنوان cms سایت خود استفاده می‎کنند. و بعد از آن، جوملا با کمتر از ۱۵% در رتبه دوم و سپس دروپال با کمتر از ۱۰% در رتبه سوم قرار دارد. اگرچه این آمار با توجه به رقابت بالای سیستم‎های مدیریت محتوا در جهان متغیر است، اما چیزی که کاملا واضح است، این است که در وضعیت فعلی، در اکثر موارد و ویژگی‎ها، وردپرس یکه تاز میدان و بدون رقیب است.

بهترین سیستم های مدیریت محتوا
دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی

شما می‎توانید آخرین نسخه سیستم مدیریت محتوای وردپرس را از سایت‎های مختلفی تهیه و دانلود کنید.

اما برای اطمینان از امنیت داده‎های دانلود شده، اطمینان از داشتن آخرین نسخه، و جلوگیری از وجود هر گونه تبلیغات و … اضافه، آخرین نسخه‎ی فارسی شده‌ی این cms از صفحه رسمی خود دانلود کنید

دانلود

خروج از نسخه موبایل