نماد سایت ایوسی

بودجه چیست؟

بودجه مالی

بودجه مالی

چه فردی باشید که سعی در سازماندهی عادات مخارج شخصی خود دارید یا یک صاحب کسب و کار که مخارج شرکت را پیش بینی می کند، بودجه بندی یک منبع ارزشمند برای امنیت مالی است. بودجه بندی نه تنها یک روش ساده برای ردیابی ریال های خرج شده ایجاد می کند، بلکه تجسم درآمد در مقابل هزینه ها و شفافیت را برای ایجاد یک برنامه پس انداز عملی فراهم می کند. بودجه ها ابزار مهمی برای موفقیت مالی هستند، اما باید به درستی ساخته شوند تا حداکثر منافع خود را به دست آورند.

در این مقاله از ایوسی، ما در مورد ایجاد بودجه، انواع مختلف بودجه و نکات بودجه‌ای که می‌تواند برای کسب‌وکارها و افراد سودمند باشد، بحث می‌کنیم.

بودجه چیست؟

داشتن بودجه صرفاً به معنای داشتن روشی برای متعادل کردن میزان پولی که خرج می‌کنید با مقدار پولی که به دست می‌آورید است. ردیابی این امور مالی می تواند از خرج کردن بیش از حد و بدهی شدن شما جلوگیری کند و همچنین به شما کمک می کند تا به طور فعال یک روش مشخص برای پس انداز پول را سازماندهی و اجرا کنید. انواع مختلفی از طرح‌های مالی وجود دارد که افراد یا شرکت‌ها می‌توانند بسته به نیازهای خاص، سرمایه‌گذاری‌های آینده برنامه‌ریزی‌شده یا برنامه‌های بازپرداخت بدهی از بین آن‌ها انتخاب کنند، اما همه بودجه‌ها از این نظر مشابه هستند که هم هزینه‌های متغیر و هم ثابت را در یک دوره زمانی خاص، اغلب یک سال، دنبال می‌کنند. یا یک چهارم

مطالب مرتبط: نحوه شروع بودجه در ۷ مرحله

بودجه شرکتی چیست؟

اساساً، بودجه شرکت هزینه‌های کلی شرکت و اهداف مورد نیاز برای برآورده کردن استانداردهای عملیاتی عادی، تخصیص حقوق و دستمزد و ایجاد درآمد را ردیابی می‌کند. مانند بودجه بندی سنتی، بودجه ریزی شرکتی شامل تخمین مقدار پیش بینی شده درآمد و مخارج شرکت و به روز رسانی مداوم این برآوردها با مقدار واقعی در هر دسته برای حفظ دقت است. این بودجه‌ها به کسب‌وکارها کمک می‌کند تصمیم بگیرند که چه اهدافی برای شرکت معقول هستند تا بتوانند یک استراتژی برای موفقیت ایجاد کنند.

چگونه شرکت ها بودجه را توسعه می دهند؟

راه‌های زیادی برای توسعه بودجه بسته به اهداف کسب‌وکار فردی وجود دارد، اما ما مهم‌ترین مراحل در ایجاد بودجه شرکتی را بیان کرده‌ایم.

ردیابی درآمد شرکت

درآمد اغلب بسته به نوع کسب و کار، موفقیت مشتری و شرایط اقتصادی فعلی متغیر است. با این حال، ردیابی دقیق همه منابع درآمد نه تنها دقت بودجه یک شرکت را تضمین می کند، بلکه امکان پیش بینی درآمد دقیق تری را در آینده فراهم می کند.

هزینه های ثابت را کم کنید

هزینه های ثابت هزینه هایی هستند که ماه به ماه تغییر نمی کنند و می توانند به عنوان هزینه ثابت در نظر گرفته شوند. این هزینه ها اغلب می تواند شامل هزینه هایی مانند اجاره دفتر، پرداخت بدهی ها، حقوق و دستمزد کارکنان، هزینه های بیمه و هزینه های از پیش تعیین شده باشد. هر هزینه ای که ثابت و تکراری است باید فهرست شده و از دسته درآمد کلی کم شود.

یک بخش برای هزینه های متغیر ایجاد کنید

هزینه های متغیر ماه به ماه تغییر می کند و می توان بر اساس روندهای فعلی در هر دسته تخمین زد. به عنوان مثال، برخی از هزینه‌های متغیر می‌تواند شامل دستمزد کارمندان آزاد، تعمیرات یا ارتقاء تجهیزات، کنفرانس‌ها یا کارگاه‌های توسعه حرفه‌ای برای کارکنان و تاسیسات باشد. هر هزینه ای که هر ماه یکسان نیست یا هزینه یکباره است باید در زیر هزینه های متغیر ذکر شود.

یک برنامه اضطراری قوی تهیه کنید

شما می خواهید آماده باشید که یک هزینه پیش بینی نشده یا یک رکود اقتصادی باعث ناهماهنگی در بودجه شما شود. این اغلب به شکل یک صندوق اضطراری یا حساب پس‌انداز غیرقابل دسترسی است که در بودجه خود لحاظ می‌کنید. این می تواند شما را از نیاز به دریافت وام جلوگیری کند – یا حداقل گزینه هایی در مورد چگونگی بهبود مالی به شما می دهد.

صورت سود و زیان ایجاد کنید

صورت‌های سود و زیان گزارش‌هایی هستند که توسط کسب‌وکارها برای سنجش سلامت مالی شرکت در یک بازه زمانی خاص استفاده می‌شوند. این اظهارات شامل موارد زیر است:

  • درآمد کلی

  • هزینه کل

  • تمام هزینه ها پرداخت شده است

  • درآمد خالص

صورت‌های سود و زیان را می‌توان برای هر بازه زمانی مشخصی بسته به استفاده و رویه کسب‌وکار تهیه کرد، اما معمولاً آن‌ها به گونه‌ای ساخته می‌شوند که یکی از جدول‌های زمانی زیر را در بر بگیرد:

  • ماهانه

  • سه ماه یکبار

  • هر دو سال

  • سالانه

بودجه خود را توسعه دهید

هنگامی که تمام درآمد، هزینه ها و سلامت مالی خود را مشخص کردید، در موقعیت خوبی برای ایجاد بودجه خود خواهید بود. پیگیری هزینه ها و همچنین سود و زیان کلی به کسب و کارها اجازه می دهد تا اهداف واقعی و دست یافتنی ایجاد کنند. این اهداف باید نیروی محرکه بودجه باشند. در حالی که الگوها و ساختارهای زیادی وجود دارد، توصیه می‌شود هزینه‌ها را در نرم‌افزار صفحه‌گسترده یا برنامه بودجه‌بندی پیگیری کنید.

مرتبط: انواع الگوهای بودجه بندی برای موفقیت مالی

انواع بودجه شرکت ها

بودجه افزایشی

بودجه‌ریزی افزایشی اساساً بر مبنای بودجه فعلی شما از عادت‌های مخارج و پس‌انداز ایجاد شده قبلی است. به عبارت دیگر، استفاده از اعداد واقعی سال گذشته برای پیش بینی بودجه پیش بینی شده امسال. این می تواند به معنای استفاده کامل از همان اعداد یا اضافه کردن درصد خاصی باشد که پیش بینی می شود شرکت به دست آورد. از آنجایی که این روش سرراست و ساده است، رایج‌ترین شکل بودجه‌بندی شرکتی است. با این حال، مهم است که هنگام استفاده از بودجه بندی افزایشی، از هزینه های خود مراقبت کنید تا از مشکلات احتمالی زیر جلوگیری کنید:

  • ناکارآمدی

  • سستی بودجه

  • نادیده گرفتن فعالیت خارجی و عوامل عملکردی

بودجه مبتنی بر فعالیت

به جای اینکه اعداد و ارقام بودجه را بر اساس آمارهای شناخته شده قبلی قرار دهیم، بودجه ریزی مبتنی بر فعالیت حول محور تحقیق و تجزیه و تحلیل فعالیت های خاصی است که منجر به تحمیل هزینه برای شرکت می شود. به عبارت دیگر، ردیابی ورودی مورد نیاز برای حمایت از اهداف شرکت به طور کلی.

به طور معمول با این نوع بودجه بندی از بالا به پایین، شرکت مراحل زیر را دنبال می کند:

  1. یک هدف برای خروجی تعیین کنید

  2. تعیین کنید کدام فعالیتها برای رسیدن به آن هدف مساعد هستند

  3. تعیین هزینه فعالیت

  4. هزینه فعالیت را با هدف فروش مقایسه کنید

بودجه پیشنهادی ارزش

یک برنامه بودجه پیشنهادی شامل محدود کردن دارایی‌هایی است که برای شرکت به‌عنوان یک کل با ارزش‌تر هستند و سپس بودجه‌ای پیرامون آن دارایی‌های خاص ایجاد می‌کنند. هدف از این کار حذف هرگونه هزینه ای است که غیرضروری است یا به هیچ وجه برای شرکت و کارکنان ارزشی ندارد و یا باعث افزایش درآمد می شود.

بودجه مبتنی بر صفر

این یکی دیگر از روش‌های رایج مورد استفاده است که بر اساس این مفهوم ساخته شده است که هر هزینه باید ضروری باشد. تمام بودجه بندی در این روش از صفر شروع می شود و یک روش ایده آل برای کاهش سریع بودجه یا پاسخ فوری به تعمیرات اساسی مالی اضطراری است. از آنجایی که هر هزینه ای باید از ابتدا بازسازی شود، این نوع بودجه بندی ممکن است بیشتر از انواع دیگر طول بکشد، اما به سرعت شامل هزینه می شود و آنچه را که برای کسب و کار شما کاملا ضروری است مشخص می کند.

مطالب مرتبط: ۸ روش بودجه بندی که به شما کمک می کند پس انداز کنید

نکات بودجه شرکت

در حالی که اصل بودجه بندی بین یک فرد و یک شرکت مشابه است، اجرای صحیح بسیار ضروری تر است. به منظور سودآوری و رشد، سعی کنید نکات زیر را در بودجه بندی شرکت خود به کار ببرید.

  • سرمایه گذاری روی نرم افزار: نرم افزار می تواند یک فرآیند اغلب وقت گیر را به یک کار سریع و آسان تبدیل کند. درباره برخی از گزینه های نرم افزاری برای نوع بودجه ای که شرکت شما استفاده می کند تحقیق کنید تا مجبور نباشید یک الگو یا سیستم مدیریتی را از ابتدا بسازید.

  • یک حسابدار استخدام کنید: حسابداران می توانند به حفظ هزینه های شما با بودجه شما کمک کنند یا اگر نمی توانید به بودجه خود پایبند باشید، در طراحی یک برنامه کمک می کنند. علاوه بر این، داشتن یک حسابدار در اختیار شما تضمین می کند که مالیات شما درست است.

  • وقت خود را صرف کنید: سعی نکنید کل بودجه را در یک بعدازظهر حل کنید. اگر وقت خود را صرف کنید و هر بخش را با دقت کنار هم قرار دهید، احتمال خطاهای برجسته بسیار کمتر است و به احتمال زیاد عادات نگهداری مداوم را ایجاد خواهید کرد.

بودجه شخصی چقدر است؟

بودجه شخصی شبیه بودجه شرکتی است که برای حفظ مالی سالم و ایجاد یک برنامه ایده آل برای هزینه ها استفاده می شود، اما به جای ردیابی ثبات و رشد یک کسب و کار، امور مالی یک فرد یا یک خانواده را دنبال می کند. به طور معمول، بودجه های شخصی برای پاسخگویی، پس انداز برای خریدهای بزرگ، بازپرداخت بدهی یا ایجاد یک صندوق اضطراری استفاده می شود.

چگونه یک بودجه شخصی ایجاد کنیم

صرف نظر از اینکه چگونه از درآمد خود استفاده می کنید، ایجاد یک بودجه شخصی کمتر به دنبال ارزش و درآمد است و بیشتر در مورد سازماندهی دارایی های مالی شخصی و مخارج است. در اینجا یک برنامه ده مرحله ای ساده برای ایجاد یک بودجه شخصی با عملکرد بالا و دقیق آورده شده است:

  1. تعیین درآمد قبل و بعد از مالیات

  2. لیست تمام هزینه ها برای یک دوره زمانی ثابت (هفته، ماه، سال و غیره)

  3. هزینه های ثابت و متغیر را دسته بندی کنید

  4. با فهرست کردن تمام هزینه های ثابت شروع کنید

  5. برای هر هزینه متغیر یک حدس علمی را فهرست کنید

  6. در پایان هر دوره زمانی را به به روز رسانی هزینه های متغیر به مبالغ واقعی اختصاص دهید

  7. یک برنامه را انتخاب کنید و حداقل یک سال با آن برنامه بمانید

  8. از یک صفحه گسترده، برنامه یا ابزار بودجه بندی دیگری استفاده کنید

  9. اقداماتی را برای پاسخگویی انجام دهید (پس انداز خودکار، گروه پشتیبانی و غیره)

  10. قبل از اینکه آن را برای دوره بعدی بازیافت کنید، برنامه خود را دوباره بررسی کنید تا ببینید آیا موفق بوده است یا خیر

مطالب مرتبط: چگونه در ۶ مرحله برنامه بودجه بسازیم

نکات بودجه شخصی

حتی زمانی که به شدت از یک برنامه بودجه پیروی می کنید، گام های اضافی زیادی وجود دارد که می توانید برای ساده و موفقیت آمیز کردن بودجه شخصی خود بردارید. نکات زیر را دنبال کنید تا مطمئن شوید که از بودجه خود نتایج مثبتی دریافت می کنید و به اهداف مخارج خود می رسید.

اهداف خود را مشخص کنید

قبل از ترسیم بودجه یا انتخاب یک برنامه، مهمترین کاری که باید انجام دهید تعیین اهداف مشخص است. به عنوان خودتان که چرا می خواهید بودجه بسازید. خواه برای یک ماشین جدید پس انداز می کنید یا می خواهید زمان و هزینه بیشتری را برای بافندگی با هدف راه اندازی یک فروشگاه آنلاین صرف کنید، اهداف مشخصی را با یک دوره زمانی تعیین شده تعیین کنید که در آن باید انجام شوند. این به شما این امکان را می دهد که بودجه ای بسازید که هزینه های بیشتری را برای آنچه در زندگی شما مهم است، به حساب می آورد، اما همچنان تمام هزینه های شما را پوشش می دهد.

انتخاب طرح شما

از آنجایی که یک بودجه باید تمام هزینه‌های ضروری و برنامه‌ای بصری برای پس‌انداز را پوشش دهد، علاوه بر این که برای سرگرمی‌ها، سرگرمی‌ها و تعطیلات هزینه می‌کند، بهتر است برنامه‌ای را انتخاب کنید که دقیقاً با اهداف شما همسو باشد. به عنوان مثال، اگر هدف شماره یک شما ذخیره مقدار مشخصی پول برای تعطیلات تا سال آینده باشد، ممکن است با بودجه ای که ۵۰ درصد درآمد شما را به هزینه های عادی، ۲۵ درصد به خواسته ها و ۲۵ درصد از درآمدتان را اختصاص می دهد، خوب عمل کنید. ٪ به صندوق تعطیلات.

رسیدن به نقاط عطف

بودجه بندی می تواند کمی خودداری کند، بنابراین توصیه می شود بخشی را در بودجه خود بگنجانید که برای زمانی که در مسیر رسیدن به هدف کلی خود به اهداف کوچک می رسید، اختصاص داده شده است. چه یک کیف جدید برای رفتن به تعطیلات باشد یا یک پدیکور، اجازه دادن به خودتان کمی اتاق تکان دادن برای پاداش پایبندی به برنامه‌تان، سالم است و انگیزه ایجاد می‌کند.

تعیین اولویت ها

در حالی که خوب است یک هدف خاص در ذهن داشته باشید، مهم است که به یاد داشته باشید که هزینه های خاصی مانند مسکن، مواد غذایی و بازپرداخت بدهی همیشه باید در اولویت قرار گیرند. تعیین اولویت‌ها شما را از تعیین اهداف غیرواقعی باز می‌دارد تا بتوانید در پایبندی به بودجه پیش‌بینی‌شده خود موفق باشید، حتی اگر این به معنای تعیین زمان طولانی‌تر برای یک هدف بزرگ یا تصمیم‌گیری در مورد یک هدف ارزان‌تر باشد.

مرتبط: نحوه ایجاد اولویت های استراتژیک

آماده شدن برای هر چیزی

یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای بودجه خود انجام دهید، اختصاص بخشی برای صندوق اضطراری است. توصیه می شود حداقل سه تا شش برابر هزینه های یک ماه پس انداز داشته باشید. با انجام این کار، برای شرایط اضطراری مانند مسائل اقتصادی غیرمنتظره، مشکلات خودرو یا سفرهای ناخواسته به بیمارستان آماده خواهید شد. اگر در نهایت نیازی به استفاده از صندوق اضطراری خود ندارید، می توانید از مقداری از آن برای پس انداز یا صرف هزینه های دیگر استفاده کنید – اما در هر صورت آماده خواهید بود.

خروج از نسخه موبایل