نماد سایت ایوسی

۱۰ نکته برای رهبری استراتژیک

مدیریت استراتژیک - رهبری استراتژیک

مدیریت استراتژیک - رهبری استراتژیک

رهبری استراتژیک یک رویکرد مؤثر است که هدف آن ساده کردن فرآیندها و تشویق نوآوری کارکنان است. این نوع رویکرد در نهایت می تواند سود و روحیه شرکت را افزایش دهد. در این مقاله از ایوسی، رهبری استراتژیک را تعریف می کنیم، فرآیند را توضیح می دهیم و ۱۰ نکته را برای بهبود مهارت های رهبری استراتژیک خود فهرست می کنیم.

مطالب مرتبط: ۲۰ ویژگی رهبری که یک رهبر بزرگ را می سازد

رهبری استراتژیک چیست؟

رهبری استراتژیک نقطه اوج سبک های مختلف رهبری برای رسیدن به یک هدف است. کارشناسان از تجربیات و دانش قبلی خود در مورد این انواع رهبری استفاده می کنند تا راه حل های منحصر به فرد و خلاقانه ای برای مشکلات اولویت دار خود ارائه دهند. هدف رهبری استراتژیک ساده کردن فرآیندها، افزایش بهره وری و ارتقای نوآوری است.

مطالب مرتبط: ۱۰ سبک رایج رهبری

فرآیند رهبر استراتژیک

برای اینکه یک رهبر موثر و استراتژیک باشید نیاز به درک کامل اهداف و مقاصد شرکت دارد. همچنین مستلزم شناخت پایگاه مشتری یا مخاطب هدف، شناسایی نیازهای خاص آنها است. با این دانش، رهبران استراتژیک گرد هم می آیند تا اهداف بلندمدت را برای شرکت تعیین کنند و راهبردی را در مورد چگونگی دستیابی به آن اهداف تعیین کنند. این استراتژی‌ها عمیق هستند و هر گامی را که کسب‌وکار یا تیم باید برای تکمیل اهداف خود بردارد، مشخص می‌کند.

مطالب مرتبط: ۱۸ راه برای ایجاد رفتارهای رهبری موثر

نکاتی برای رهبری استراتژیک

در اینجا برخی از بهترین نکات برای رهبری استراتژیک آورده شده است:

۱. وظایف و مسئولیت ها را محول کنید

رهبران استراتژیک اغلب دارای فهرست بزرگی از مسئولیت ها هستند. برخی از آنها سعی می کنند بیشتر مسئولیت پروژه ها را بر عهده بگیرند و سطوح بالایی از استرس و عملکرد ضعیف کاری را ایجاد کنند. رهبران مؤثر وظایف و سایر مسئولیت ها را به تیم خود محول می کنند. این کار حجم کار را برای همه یکسان می کند و به رهبر زمان بیشتری برای رهبری شدن می دهد.

۲. یک رهبر شفاف باشید

اطلاعات و صداقت اغلب در ساختارهای سازمانی محدود است. در حالی که محدود کردن شفافیت ممکن است برای ارتش کارساز باشد، این مفهوم در تجارت جایی را برای پیامدهای مشکل ساز باقی می گذارد زیرا اعضای تیم آخرین افرادی هستند که اطلاعات مهم را یاد می گیرند. این باعث سردرگمی و منجر به اجرای ضعیف پروژه می شود.

با تیم خود صادق و شفاف باشید. اگر می دانید تغییراتی در راه است، به آنها اطلاع دهید. در برخی موارد، ممکن است توسط مدیریت بالاتر به شما گفته شود که اطلاعات خاصی را مخفی نگه دارید، اما حداقل تیم خود را برای هر رویداد یا تغییر بزرگ آینده آماده کنید.

۳. محیطی برای آزمایش ایده های جدید ایجاد کنید

یکی از جنبه های اصلی یک رهبر استراتژیک، توانایی ارائه دائمی ایده های جدید و نوآورانه است. این وظیفه آنهاست که راه حل های خلاقانه ای برای مشکلات ارائه دهند. با این حال، به عنوان یک رهبر، این وظیفه آنها نیز است که محیطی ایجاد کنند تا دیگران بتوانند ایده های خود را امتحان کنند. اجازه دهید تک تک اعضای تیم صدای خود را داشته باشند و افکار، نظرات و استراتژی های خود را بیان کنند.

۴. فرصت های یادگیری را فراهم کنید

از تحصیلات و تجربه گسترده خود استفاده کنید تا تیم خود را در معرض ایده ها، روش ها و روش های تفکر جدید قرار دهید. اگر روشی را برای دستیابی به هدفی می شناسید که تیم با آن آشنا نیست، آن را شروع کنید و اجازه دهید آنها آن را امتحان کنند. آنها را در طول فرآیند آموزش دهید، به هر سؤالی که ایجاد می شود پاسخ دهید و آنها را از ابتدا تا انتها راهنمایی کنید. این یک چیز است که یک تیم را به سمت یک هدف هدایت کنید، اما چیز دیگری است که آنچه را که در طول مسیر می دانید به آنها بیاموزید تا بتوانند به عنوان کارمند تکامل یابند.

۵. مهارت های ارتباطی قوی از خود نشان دهید

ویژگی اصلی یک رهبر استراتژیک مؤثر، توانایی قوی آنها در برقراری ارتباط است. آنها تقریباً هر روز ایده های جدیدی را به تیم ها و مدیریت ارشد خود پیشنهاد و نشان می دهند. اغلب لازم است راه حل های منحصر به فردی ارائه شود که بسیاری دیگر با آن مخالف هستند. در این موارد، شما به مهارت های ارتباطی عالی نیاز دارید تا آنها را از طریق مفهوم راهنمایی کنید و آنها را متقاعد کنید که کار می کند.

۶. مهارت های شنیداری قوی را نشان دهید

مهارت های گوش دادن برای رهبران به اندازه مهارت های ارتباطی آنها مهم است، زیرا هر کارمند می خواهد صدایی داشته باشد و شنیده شود. همانطور که شما می توانید ایده های منحصر به فرد و نوآورانه داشته باشید، اعضای تیم شما نیز می توانند ایده های خلاقانه داشته باشند.

محیطی ایجاد کنید که در آن احساس امنیت کنند تا افکار و نظرات خود را به اشتراک بگذارند. اگر یکی از اعضای تیم یک ایده عالی را به اشتراک گذاشت که تیم با آن موافق است، اجازه دهید ابتکار عمل را به دست بگیرد و برنامه خود را اجرا کند. در صورت نیاز آنها را راهنمایی کنید، اما همچنین اجازه دهید که ایده خود را رهبری کنند.

مرتبط: چگونه مهارت های شنیداری خود را تقویت کنیم

۷- مثبت اندیش باشید

مثبت اندیشی یک دارایی ارزشمند است، به خصوص زمانی که پروژه ها دچار مشکل می شوند. تاثیر مثبتی باشید که تیم شما برای نتایج خوب و بد نیاز دارد. آنها همیشه به حمایت شما نیاز دارند زیرا اگر مثبت نباشید، آنها هم نخواهند بود. علاوه بر این، مثبت بودن اغلب باعث تقویت روحیه در همه تیم ها می شود.

۸. بگذارید نوآوری شکوفا شود

رهبران استراتژیک از امتحان کردن چیزهای جدید هراسی ندارند. ایده های جسورانه را ارائه دهید و نوآوری را در میان تیم خود تشویق کنید. اگر به طور مداوم ایده های منحصر به فرد و مؤثری را ارائه دهید، محیطی ایجاد می کنید که در آن همه اعضای تیم به اندازه کافی باز هستند تا ایده های رادیکال خود را به اشتراک بگذارند. حتی اگر پروژه ای بدون مشکل اجرا شود، اگر یکی از اعضای تیم ایده جدیدی دارد، اجازه دهید آن را امتحان کند. آنها می توانند یک فرآیند کاملاً جدید ایجاد کنند و مدیریت پروژه پیشرفته تر و کارآمدتر را ایجاد کنند.

۹. یک محیط مشارکتی ایجاد کنید

با مهارت های شنیداری قوی و محیطی نوآورانه، فضایی برای همکاری ایجاد می کنید. رهبری مشارکتی شفافیت ایجاد می کند، اعتماد ایجاد می کند و تیم ها را بیشتر گرد هم می آورد. این همچنین باعث می شود که آنها بیشتر از دید شما و سایر اعضای تیم حمایت کنند. پروژه ها،

اهداف یا خواسته های کوچکتری ایجاد کنید و اجازه دهید شخص دیگری رهبری آن را بر عهده بگیرد. انجام این کار به تیم ها اجازه می دهد تا با آرایش های جدید و متفاوت کار کنند و تجربه رهبری را برای اعضای مختلف فراهم می کند. همچنین فرصت های بیشتری برای پیوند تیمی و تلاش های مشارکتی موثرتر فراهم می کند.

۱۰. همدل باشید

وقتی توانستید، با تیم خود صحبت کنید و درباره کار آنها صحبت کنید. زمانی را برای درک نظرات و موقعیت های آنها با دیدن چیزها از دیدگاه آنها اختصاص دهید. محیطی را ایجاد کنید که در آن احساس امنیت کنند تا در مورد مشکلاتی که در پروژه دارند با شما صحبت کنند یا اگر معتقدند شما یا سازمان به خوبی با موقعیتی برخورد کرده اید.

وقتی تیم شما مشکلاتی را تجربه می کند، برای کمک کردن در آنجا باشید. همدلی ابزاری کاربردی است که به شما امکان می دهد تمام چالش های پیش روی کارمندان خود را درک کنید. این باعث می شود که درک بهتری از مهارت ها و منابع آنها و نحوه بهبود آنها ایجاد کنید.

خروج از نسخه موبایل