نماد سایت ایوسی

۳ نکته مدیریت زمان در بهبود سلامت و بهره وری شما

مهارت مدیریت زمان

مهارت مدیریت زمان

مدیریت زمان ممکن است دشوار باشد. آنچه در زندگی شما ضروری است و آنچه برای زندگی شما مهم است اغلب چیزهای بسیار متفاوتی هستند. این موضوع به ویژه در مورد سلامتی شما صادق است، جایی که مسائل مهم تقریباً هرگز فوری به نظر نمی رسند، حتی اگر زندگی شما در نهایت در تعادل باشد.

آیا کاری از دست ما بر می‌آید؟ اگر همه ما ۲۴ ساعت در روز وقت داشته باشیم، چگونه از آنها به طور موثرتری استفاده کنیم؟ و مهم‌تر از همه، چگونه می‌توانیم زمان خود را مدیریت کنیم تا سالم‌تر و شادتر زندگی کنیم، کارهایی را که می‌دانیم مهم هستند و همچنان مسئولیت‌های ضروری را انجام دهیم؟

من هم مانند شما در رابطه با این سوالات و پاسخ به آنها، در درون خودم جنگ و نزاع دارم، اما به هر حال, در تجربه من سه نکته مدیریت زمان وجود دارد که در واقع در زندگی واقعی کار می کنند و به شما کمک می کنند تا سلامت و بهره وری خود را بهبود بخشید. پس با من همراه باشید (در کنار سه راهکاری که در این مطلب به شما ارائه خواهم کرد، توصیه می‌کنم حتما این مطلب بسیار کارآمد را هم بخوانید)

۱. روند نیمه کاره را به هر قیمتی حذف کنید.

در عصر انفجار اطلاعات و فناوری‌های نو و ارتباطات گسترده که همه می‌توانند به حواس پرتی دائمی منجر شوند، به طرز احمقانه ای آسان است که توجه خود را بین آنچه باید انجام دهیم و آنچه جامعه ما را با آن بمباران می کند تقسیم کنیم. معمولاً همزمان با تلاش برای انجام کاری، نیازهای پیام‌ها، ایمیل‌ها و فهرست‌های کارها را متعادل می‌کنیم، به ندرت پیش می آید که ما به طور کامل درگیر وظیفه ای باشیم که در دست داریم.

من این تقسیم وقت و انرژی شما را “روند نیمه کاره” می نامم.

مثلا این هم چند نمونه از روندهای نیمه کاره …

صرف نظر از اینکه کجا و چگونه در دام نیمه‌کاره‌ها افتادید، نتیجه همیشه یکسان است: شما هرگز به طور کامل درگیر وظیفه ای که در دست دارید نیستید، به ندرت به یک کار برای مدت زمان طولانی متعهد می شوید، و برای انجام نیمی از آن هم زمان دو برابر بیشتر طول می کشد.

تذکر مربوط به اینجا

روند نیمه کاره دلیلی است که شما می توانید در آخرین روز قبل از تعطیلات (زمانی که واقعاً تمرکز دارید) بیشتر از ۲ هفته قبل (زمانی که دائماً حواس شما پرت می شود) انجام دهید.

مانند بسیاری از مردم، من همیشه با این مشکل دست و پنجه نرم می کنم و بهترین راهی که برای غلبه بر آن پیدا کرده ام این است که زمان قابل توجهی را برای تمرکز روی یک پروژه و حذف هر چیز دیگری مسدود کنم.

من یک تمرین را انتخاب می کنم و آن را تنها تمرکزم برای کل تمرین می کنم. (یعنی “امروز فقط برای من است. هر چیز دیگری اضافی است.”)

من چند ساعت (یا حتی یک روز کاری کامل) را برای غواصی عمیق و غوطه‌ور شدن در یک پروژه مهم اختصاص می دهم. تلفنم را در اتاق دیگری می گذارم و ایمیل، فیس بوک، اینستاگرام و توییترم را خاموش می کنم.

یا فارغ از اینکه چقدر تا نتیجه‌بخشی این پروژه باقی مانده، من مسیر خود را به صورت جدی در پیش می‌گیرم و اهمیت نمی‌دهم که پروژه‌های دیگر من را تحریک می‌کنند که به خاطر کیفیت یا کمیت بالاتر نتایج‌شان، این پروژه را رها کرده و به سراغ آنها بروم.

این حذف کامل حواس‌پرتی‌ها تنها راهی است که می‌دانم برای وارد شدن به کار عمیق و متمرکز و اجتناب از جلسات پراکنده که در آن ما صرفاً درگیر روند نیمه کاره هستیم؛ موثر خواهد بود.

۲. ابتدا مهمترین کار را انجام دهید.

بی نظمی و هرج و مرج با ادامه روز بیشتر می شود. در عین حال، تصمیم‌ها و انتخاب‌هایی که در طول روز می‌گیرید، قدرت اراده شما را تحلیل می‌برند. کمتر احتمال دارد که در پایان روز تصمیم خوبی بگیرید تا در ابتدا.

من متوجه شده ام که همین روند در تمرینات من نیز صادق است. با پیشرفت تمرین، اراده کمتری برای به پایان رساندن ست ها، تکرارها و انجام تمرینات دشوار دارم. به همه این دلایل، تمام تلاشم را می‌کنم تا مطمئن شوم اگر کاری مهم است که باید انجام دهم، ابتدا آن را انجام می‌دهم.

اگر مهم ترین کار را اول انجام دهید، هرگز روزی نخواهید داشت که کاری مهم را انجام ندهید. با پیروی از این استراتژی ساده، معمولاً روزی پربار خواهید داشت، حتی اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرود.

مرتبط: بهره وری چیست و چرا مهم است؟

۳. دامنه را کاهش دهید، اما به برنامه پایبند باشید.

من قبلاً در مورد اهمیت نگه داشتن خود به یک برنامه و نه ضرب الاجل نوشته ام. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که ضرب‌الاجل‌ها منطقی باشند، من متقاعد شده‌ام که وقتی نوبت به انجام کارهای مهم در بلندمدت می‌رسد، پیروی از یک برنامه بسیار مؤثرتر است.

با این حال، وقتی نوبت به کارهای روزمره می رسد، پیروی از یک برنامه راحت تر از انجام آن است. از هر کسی که قصد دارد هر دوشنبه، چهارشنبه و جمعه تمرین کند، بپرسید، و آنها می توانند به شما بگویند که چقدر سخت است که هر بار بدون شکست به برنامه خود پایبند باشید.

برای مقابله با حواس‌پرتی‌های برنامه‌ریزی نشده‌ای که رخ می‌دهد و غلبه بر تمایل به خارج شدن از مسیر، تغییر کوچکی در نحوه رویکردم به برنامه‌ام ایجاد کرده‌ام. هدف من این است که برنامه را در اولویت قرار دهم و نه محدوده را، که برعکس روشی است که معمولاً به اهداف خود نزدیک می شویم.

برای مثال، فرض کنید امروز از خواب بیدار شده اید و قصد دارید امروز بعدازظهر چهار کیلومتر بدوید. در طول روز، برنامه شما دیوانه شد و زمان شروع به دور شدن از شما کرد؛ و لذا اکنون فقط ۲۰ دقیقه فرصت دارید تا تمرین کنید.

در این مرحله شما دو گزینه دارید.

به طور روزانه، تأثیر انجام پنج دوی سرعت چندان قابل توجه نیست، به خصوص زمانی که برای دویدن چهار کیلومتر برنامه ریزی کرده بودید. اما تأثیر تجمعی ماندن همیشه در برنامه بسیار زیاد است. مهم نیست در چه شرایطی و هر چقدر هم که تمرین کوچک باشد، می دانید که کار امروز را به پایان خواهید رساند. اینگونه است که اهداف کوچک به عادت های مادام العمر تبدیل می شوند.


صحبت نهایی

قطعا راه‌کارهای بسیار دیگری هم برای مدیریت زمان‌تان وجود دارد؛ مواردی همچون روش‌های موجود در این مطلب، یا بهره گیری از متدهای مدیریت زمان مثل این، یا …؛ اما یادتان باشد که در هر صورت، لین عنصر تعهد است که به شما کمک می‌کند که چه با به کارگیری چند راهکار محدود و چند چندین راهکار متنوع، به مطلوب خود در موضوع مدیریت زمان‌تان و رسیدن به بهره‌وری حداکثری دست پیدا کنید. پس حتما امروز کاری را به پایان برسانید، حتی اگر دامنه آن کمتر از حد انتظار شما باشد.

یادتان باشد که لزومی ندارد شیوه‌های مختلف را به صورت پی در پی تست و امتحان کنید، که این دقیقا همان مشکلی خواهد شد که در بالا بدان اشاره کردم. شما راهکارتان را انتخاب کنید، آن را متعدانه پیش بگیرید و فقط سعی کنید ذهن و جسمتان را با آن همسو کنید. همین (در ضمن برای اینکه دهن‌تان بهتر با این رویه همسو شود، خوب است بعضی از افکار اشتباه درخصوص مدیریت زمان را نیز بشناسید، این مطلب می‌تواند در این خصوص به شما کمک زیادی بکند.)

خروج از نسخه موبایل