نماد سایت ایوسی

آیا فشار خون شما در حد خطرناک است؟ چگونه باید عمل کنید؟

چگونه فشار خون را کاهش دهیم

چگونه فشار خون را کاهش دهیم

افزایش فشار خون ممکن است باعث بروز بیماریهای قلبی گردد و به همین دلیل، ایجاد تغییرات مناسب در رفتار و سبک زندگی می‌تواند از جمله راهکارهای پیشگیری از بروز این بیماری باشد.

علائم افزایش فشار خون

افزایش فشار خون غالباً بدون علامت است و به عنوان «قاتل ساکت» شناخته می‌شود چرا که در صورت عدم تشخیص و درمان مناسب، می‌تواند به بیماری‌های جدی مثل بیماری‌های قلبی، افتای مغزی، کلیوی و دیگر بیماری‌های مرتبط با عروق خونی منجر شود. با این حال، برخی علائم معمول را می‌توان به عنوان نشانه‌های احتمالی از افزایش فشار خون اشاره کرد که شامل موارد زیر می‌شوند:

همچنین، بعضی از افراد ممکن است به طور مداوم فشار خون بالا داشته باشند ولی هیچ علامت خاصی نداشته باشند. بهتر است در صورت تردید، با پزشک خود مشورت کنید.

فشار خون طبیعی و غیرطبیعی

فشار خون یا فشار خون خود از ۲ مقدار تشکیل شده است: فشار خون سیستولیک (SBP) و فشار خون دیاستولیک (DBP). SBP فشار خون در زمان تنگ شدن عروق و پرتاب خون از قلب به بدن است و DBP فشار خون در زمان کاهش فشار خون و تعقیب خون بازگشتی به قلب است.

این دو عدد به صورت اعداد نوشته شده و هر دو عدد در واحد میلیمتر جیوه بیان می‌شوند. برای مثال، در یک فشار خون ۱۲۰/۸۰، ۱۲۰ برای فشار خون سیستولیک و ۸۰ برای فشار خون دیاستولیک است.

طبق معیارهای سازمان بهداشت جهانی، فشار خون نرمال (سالم) در حدود ۱۲۰/۸۰ میلیمتر جیوه است. اما افرادی که فشار خون بالاتر از این مقدار دارند، ممکن است با فشار خون غیرطبیعی روبرو باشند. بنابراین فشار خون طبیعی ۱۲۰/۸۰ یا کمتر است و فشار خون غیرطبیعی بالاتر از این مقدار است.

بر اساس معیارهای جهانی، علائم فشار خون غیرطبیعی عبارتند از:

به‌طور کلی، اگر فشار خون شما بیشتر از ۱۲۰/۸۰ باشد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و روش‌های مدیریت فشار خون خود را بررسی کنید.

عوامل خطر برای افزایش فشار خون

چندین عامل خطر برای افزایش فشار خون وجود دارد که ممکن است باعث بروز یا تشدید فشار خون شود. در ادامه به برخی از این عوامل خطر اشاره شده است:

نکاتی برای کاهش فشار خون

برخی تغییرات ساده در رفتار و سبک زندگی می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. این تغییرات شامل:

چگونه باید عمل کرد؟

در صورت داشتن فشارخون بالا، باید ابتدا به پزشک مراجعه کرده و دستورالعمل‌های درمانی را از او دریافت کنید. علاوه بر این، برخی اقدامات خودمراقبتی نیز می‌تواند به کنترل فشارخون کمک کند، مانند:

به هر حال، همیشه باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و رعایت دستورالعمل‌های درمانی را به دقت انجام دهید.

نتیجه گیری

افزایش فشار خون ممکن است باعث بروز بیماری‌های قلبی شود و به همین دلیل، لازم است که افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند، به خصوص افرادی که سابقه فشار خون بالا در خانواده خود دارند، به سلامتی خود دقت کنند. با رعایت رژیم غذایی مناسب، انجام فعالیت‌های ورزشی منظم و ملایم، کاهش استرس و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، می‌توان به کاهش فشار خون کمک کرد و از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کرد.

خروج از نسخه موبایل