ایوسی

۸ مهارت کلیدی و ضروری جهت افزایش خودآگاهی

خود آگاهی چیست؟

چطور می‌شود این توانایی را داشت؟

 

داشتن خودآگاهی به این معنی است که شما درک دقیق و درستی از شخصیت خودتان شامل: توانایی ها و نقاط ضعف، افکار و اعتقادات، احساسات و محرک های احساسی و هیجانی داشته باشید.

حتی با خودآگاهی راحت تر قادر هستید دیگران را درک کنید و بفهمید که آنها به شما چگونه می نگرند.

علاوه بر این

خودآگاهی این امکان را به شما می دهد تا در رفتار و عادت های شخصی خاص، تغییر ایجاد کنید.

بسیاری از مردم تصور می کنند که حس صحیحی در خصوص خودآگاهی دارند که این صحیح نیست؛

بنابراین لازم است که شما نیز به شیوه سنجش نسبی خودتان نگاهی بیندازید، تا متوجه بشوید شما در مقایسه با دیگران، کجا قرار دارید.

 

شروع خودآگاهی؛ شروع تحول در شما و زندگی شما است

مادامی که درحال افزایش شناخت نسبت به خود هستید، افکار و برداشت های شما شروع به تغییر و تحول می کند. این تغییر در شیوه فکر، موجب دگرگونی در احساسات شما خواهد شد و هوش احساسی شما را نیز به طور قابل توجهی بالا خواهد برد، که برای دستیابی به موفقیت ها، مولفه خیلی مهمی به شمار می رود.

خودشناسی

 

اثرات سودمند خودآگاهی در هر فرد

اولین قدم برای ساخت زندگی مورد علاقه تان، شناخت خودتان است؛ خودآگاهی شما را در مدیریت احساسات و هیجانات در روند زندگی به طور جدی کمک می کند
هنگامی که شما احساسات، افکار، رفتار، گفتار و … خودتان را به طور صحیح و دقیقی بشناسید به راحتی می توانید تشخیص دهید که اینها شما را به کجا می برند و در صورت نیاز تغییراتی در آنها بوجود آورید و به این صورت قادر خواهید بود مسیر زندگیِ پیش روی خودتان را تغییر دهید.

 

خودآگاهی و ارتباط آن با ساختن عادات مثبت

خودآگاهی نخستین مرحله اساسی و مورد نیاز برای کنترل و مدیریت زندگی، خلق چیزی که خواهان آن هستید و تسلط بر آینده تان است. با خودآگاهی انتخاب می کنید در هر زمان و مکان دلخواهی احساسات، انرژی و شخصیت خودتان را در آنجا متمرکز نمایید و به این صورت واکنش های شما، مسیر زندگی شما را مشخص خواهد کرد.

زمانی که به درجه ی خودآگاهی می رسید، متوجه خواهید شد که افکار و احساسات شما، شما را به کجا راهنمایی خواهند کرد؛ و شما مب توانید کنترل امور را در دست داشته بگیرید و در صورت لزوم، تغییرات مورد نیازتان را ایجاد کنید.

این تغییر ممکن است تغییر در احساسات، رفتار، یا شخصیت شما باشد. البته تا رسیدن به این جایگاه، شما برای ایجاد تغییر در مسیر زندگی شما، مشکلات زیادی خواهید داشت.

 

نحوه افزایش خودآگاهی به چه صورت است؟ هشت روش جهت ایجاد خودآگاهی

۱. نگاهی بی طرفانه و به دور از تعصب به خود داشته باشید:

این که بتوانید خود را همان طور که هستید ببینید اصلا کار آسانی نیست اما اگر واقعا تلاش کنید، و بتوانید خود را کاملا بی طرف ببینید، یاد می گیرید خود را بپذیرید و راه های پیشرفت خود را بیابید.

به یاد داشته باشید تعصب در نگاه به شخصیت فعلی خود؛ موجب کور شدن شده و مانع از شناخت نقاط – به صورت واقعی و معقول – قوت برای تقویت بیشتر و نقاط ضعف برای مقابله با آنها خواهد شد و از این رو امکان رشد شخصیت درونی شما برایتان میسر نخواهد شد.

 

۲. دفتر وقایع روزانه ای برای خود فراهم کنید:

یادداشت برداری از اعمال و رفتارتان در طول دوره ی یک روزه به شما کمک می کند تا درک بهتری از خود و شخصیتتان پیدا کنید. نگاه هر روزه به هر آن عملی که انجام می دهید به شما درک عمیقی از رفتار و افکارتان خواهد داد.

تا زمانی که نگاه دقیقی به رفتار روزانه خود که برگرفته از عادات و روند تکراری شما می باشند نداشته باشید نمی توانید درک صحیحی از این رفتار داشته باشید.

 

۳. اهداف و الویت های زندگی خود را بنویسید.

نوشتن اهداف علاوه بر اینکه ذهن شما را برای تمرکز مداوم بر آنها ماندگارتر می کنید؛ می تواند موجب بهبود روند تشخیص اهداف واقعیتان شده و در نتیجه در بهبود خودآگاهی نسبت به خود، شما را کمک کند.

همچنین زمانی که اهداف خود را می نویسید و برای آنها برنامه و نقشه و زمان بندی مشخص می کنید در راستای رسیدن به آنها باید از تمام توانایی های درونی خود بهره بگیرید و همچنین برای مقابله با موانع پیش روی آنها از تمام نقاط ضعف خود نیز با خبر شوید که این نوید بخش افزایش خودآگاهی شما خواهد بود.

 

۴. هر روز وقتی را به خودشناسی اختصاص دهید.

اگر هر روز زمانی فارغ از هرگونه درگیری و تنش فکری و ذهنی را برای فکر کردن درباره خود اختصاص دهید قطعا هر روز بیشتر و بیشتر به واقعیت های درونی خود نزدیک خواهید شد و این مقدمه ای برای خودآگاهی کامل و اساسی خواهد بود.

 

۵. خود را ریلکس کنید

اگر بتوانید ذهن خود را برای هر گونه شرایطی آماده کنید و در مقابل رخدادهای به ظاهر ناگوار خود را واکسینه و مصون کنید، به طور قطع وقایع متعدد روزانه کمتر می تواند شما را از خودتان دور کند و به این صورت هر گونه تغییر و تحول درونی که در فرایند امور روزمره در شما رخ می دهد را خیلی راحتتر و قوی تر رصد خواهید کرد و این یکی از بهترین راه ها برای شناخت خود است.

 

۶. از تست های سخصیتی بهره بگیرید

یکی از توصیه هایی که همیشه در روند موفقیت توصیه شده و می شود بهره گیری از تجربیات دیگران است. حال در خصوص خودآگاهی نیز این مسئله کاملا صادق است. لازم است شما برای کاهش صرف زمان در ایجاد خودآگاهی از تجربیات کارشناسان و متخصصانی که پیشتر وقت و انرژی و توان خود را صرف یافتن راه های خودشناسی کرده اند بهره بگیرید.

زمانی که شما تست های روان شناختی و شخصیتی را برای مهک خودتان استفاده می کنید خیلی راحت تر با پاسخ به هر کدامشان می توانید نقطه ی ضعف یا قوتی از خودتان را پیدا کرده و دقیق تر بشناسید.

 

۷. از آینه ی نزدیکان استفاده کنید

گاهی اوقات دوستان و آشنایانی که در زندگی روزمره شما به طور مداوم با شما ارتباط دارند خیلی بهتر از شما می توانند شما را آنالیز کرده و مورد بررسی قرار دهند چراکه اولا آنها تعصباتی که شما نسبت به خودتان دارید را ندارند و همچنین زاویهنگاه و بررسی آنها از بیرون شما است و این هم موجب ایجاد زوایای جدید تحلیلی خواهد شد.

 

۸. حستان به رخدادها را آنالیز کنید

تحلیل اینکه شما در برخورد با کار، خانواده، خویشاوندان، وقایع ناگوار، رخدادهای ناگهانی و … چگونه عکس العمل نشان می دهید و چه حسی از خود بروز می دهید و پیدا کردن علت این نوع برخورد؛ می تواند شناخت خیلی کامل تری به شما از خودتان بدهد.

خروج از نسخه موبایل