ایوسی

تحمل سختی ها، خوشی و راحتی را در پی دارد

موفقیت به تحمل سختی‌های از سوی شما بستگی دارد

بعید است بتوانید کسی را پیدا کنید که مشتاق سختی‌ها، مشکلات و فشارهای زندگی باشد؛ اما مطمئنا می‌توانید کسانی را پیدا کنید که برای داشتن یک زندگی بهتر، با کمالِ میل حاضرند سختی‌ها را پذیرفته و به آن تن دهند. در واقع اگر اندکی بررسی کنید، درخواهید یافت که همیشه افراد موفق از همین دست انسان‌ها هستند که علیرغم علاقه‌ی وافرشان به راحتی، تن‌آسایی و امثال این (همچون سایر انسان‌ها)، قید راحتی‌های کوچک خود را می‌زنند و برعکس خود را با سختی‌ها و مشکلات و چالش‌ها درگیر می‌کنند.

در حقیقت، نمی‌توان موفقیتی چشم‌گیر را یافت که با تحمل سختی‌هایی زیاد گره نخورده باشد. اما زمانی که اکثر مردم به این موضوع واقف می‌شوند، خیلی زود قید موفقیت‌ها را می‌زنند، عطایش را به لقایش می‌بخشند و خود را درگیر همان روزمرگی‌ای می‌کنند که درونش راحتی‌ها و تن‌آسایی‌های کوتاه‌مدت وجود دارد.

تاکید منابع دینی بر مسئله‌ی صبر و تحمل سختی

با اندک نگاهی به توصیه‌های و تاکیدات دینی (در هر یک از ادیان الهی)، به خوبی می‌توان موضوع فوق را شاهد بود؛ چراکه در آیات و روایات مختلفی بر این موضوع تصریح شده است که تحمل سختی‌ها و صبر در شرایط سخت موجب بهروزی و رسیدن به شرایط مطلوب و خواستنی می‌شود و در پی همین تحمل است که آسانی‌های ماندگار و وفق مراد به دست می‌آید.

نمونه‌هایی از توصیه به صبر و استقامت در مقابل مشکلات:

موارد زیر تنها گوشه‌ای کوچک از خیلِ کثیر روایات، احادیث، آیات و بیاناتی است که از فواید صبر و تحمل بر مشکلات و سختی‌ها بیان شده است.

تحمل سختی ها

ذهن محدود، تحمل را محدود می‌کند

اما موضوعی که باید بدانید، این است که تحمل سختی برای تمامی انسان‌ها بسیار بسیار بالاست، و حتی شاید بتوان گفت که تحمل سختی چندان محدودیتی ندارد؛ اما با این وجود، هر روز افراد زیادی را می‌بینیم که از شرایط موجود گلایه‌ی بسیاری دارند و معتقدند که تاب تحمل این همه مشکل و سختی را ندارند و اگر اندکی بر میزان این سختی‌ها افزوده شود، قطعا زیر بار این همه فشار له خواهند شد. پس این تعارض در چیست؟

در پاسخ به سوال فوق، باید گفت که میزان تحمل سختی‌ها به وضعیت ذهنی انسان‌ها و باورشان نسبت به توانایی خودشان، میزان بزرگی مشکلات، ماندگاری یا عدم ماندگاری سختی‌ها و امثال این موارد دارد. بی‌شک تا زمانی که فرد به خود و مسیرش باور داشته باشد، برای هر سختی که در مسیرش قرار دارد پایانی را تصور کند، اعتقاد داشته باشد که در انتهای هر سربالایی مطمئنا سرازیری و مسیری آسان در پیش است و …، هیچ یک از مشکلات نمی‌تواند مانعی واقعی برایش شود و موجب توقف او گردد.

و برعکس، تا زمانی که انسان خود و توانایی‌هایش را باور نداشته‌باشد، برای مشکلات پایانی تصور نکند و بر این باور باشد که بعد از هر مشکلی، باز هم مشکلی ایجاد خواهد شد و …، چندان اهمیت نخواهد داشت که مشکلات پیش روی چنین آدمی به چه میزان کوچک یا بزرگ هستند؛ به هر صورت مشکلات او را از پای در خواهند آورد و موجب توقف او در مسیر خواهند شد.

کسی که از چالش‌های خود فرار کند، باید با چالش‌های دیگران روبرو شود

باور کسانی که همیشه در تلاش برای فرار از چالش‌ها و مشکلات هستند، این است که اگر از مشکلاتشان و سختی‌های پیش رو فرار کنند، مسئله حل شده و دیگر مشکلی برایشان باقی نمی‌ماند؛ این دسته از افراد برای رهایی از شر مشکلات، خیلی راحت و ارزان اهداف و خواسته‌های حقیقی و مهم خود را می‌فروشند و قید تلاش برای رسیدن به خواسته‌هایشان را می‌زنند.

اما این دسته از مردم از این موضوع غافل هستند که راه گریزی از مشکلات وجود ندارد؛ در حقیقت کسی که برای اهداف و خواسته‌های خود حاضر به رویارویی با چالش‌ها و مشکلات نمی‌شود، خیلی زود مجبور خواهد شد تن به بیگاری برای دیگران دهد تا به نحوی اموراتش بگذرد؛ و قطعا بدین‌صورت نیز خیلی زود باید شروع به رویارویی با چالش‌هایی کند که مربوط به اهداف و خواسته‌های بزرگ دیگری است؛ و این در حالی است که در صورت موفقیت در برابر چالش‌ها و گذر از سد مشکلات، چندان فایده و نفعی برای او نخواهد داشت، چراکه چالش پیشِ رو اصلا مربوط به اهداف و خواسته‌های او نبوده است.

خروج از نسخه موبایل