نماد سایت ایوسی

آیا کارآموزان حقوق می گیرند؟ راهنمای شما برای آموزش استخدام

آموزش متقابل

آموزش متقابل

کارآموز بودن فرصتی ارزشمند برای شناخت هر جنبه ای از یک سازمان و یادگیری از طریق آموزش در حین کار است. این یک دوره گذار بسیار اثربخش است که می‌تواند فرد را برای شروع یک کار قوی‌تر و با تجربه‌ای بسیار بیشتر کاملا آماده کند.

در این مقاله راهنمای آموزش استخدامی را به شما ارائه می دهیم و توضیح می دهیم که کارآموزان چه زمانی حقوق می گیرند، تفاوت کارآموزان و کارآموزان چیست و سایر سوالات مربوط به آموزش کارمندان.

مطالب مرتبط: آموزش حین کار چیست؟

تفاوت بین کارآموزان و کارورزان چیست؟

کارآموز فردی است که توسط یک سازمان استخدام می شود تا برای یک نقش خاص در شرکت آموزش ببیند. کارورز فردی است که هنوز در حال تحصیل است، معمولاً در دانشگاه است و برای کسب تجربه در سازمانی دوره کارآموزی داده است.

در طول دوره آموزشی به کارآموز پرداخت می شود. به عنوان مثال، فردی که در مدرسه زیبایی تحصیل کرده است ممکن است به عنوان کارآموز در یک سالن شروع کند. پس از چند ماه آموزش، می توان نقش رسمی یک آرایشگر را به فرد پیشنهاد داد. آموزش کارکنان قبل از اعطای نقش دائمی به آنها، راهی برای کارفرمایان برای انتخاب یک نامزد ماهر برای این شغل است.

از طرف دیگر، به یک کارآموز برای مدت زمان مشخصی نقش داده می شود و معمولاً بدون دستمزد است. دوره کارآموزی به دانشجو کمک می کند قبل از شروع کاریابی رسمی در یک صنعت مورد علاقه تجربه کسب کند. نقش کارآموزی موقتی است. این فرصتی است برای دانش آموز تا تجربه میدانی ایجاد کند و اعتبار را به رزومه خود اضافه کند.

هدف نهایی برای یک کارآموز این است که به طور رسمی توسط سازمان ارائه دهنده آموزش استخدام شود. به یک کارآموز می توان یک موقعیت رسمی در سازمانی که دوره کارآموزی در آن انجام می شود پیشنهاد کرد، با این حال، کسب تجربه هدف اولیه است.

مطالب مرتبط: انواع مختلف آموزش در محل کار چیست؟

قانون کار و کارآموزان

قانون کار و کارآموزان: مطابق ماده ۵ قانون کار، کلیه کارگران، کارفرمایان، نمایندگان آنان و کارآموزان و نیز کارگاه ها مشمول مقررات این قانون هستند.

به طوری که ملاحظه می شود در قانون کار هر گونه ابهام در زمینه شمول مقررات این قانون نسبت به کارآموزان از میان برداشته شده و آنان نیز از ۱۴/۱۲/۱۳۶۹ تحت پوشش قانون کار قرار گرفتند.

مواد قانونی

مواد ۱۱۲ تا ۱۱۷ قانون کار در زمینه کارآموز و قرارداد کارآموزی تنظیم یافته است. ماده ۱۱۲ کاراموزان را به دو دسته تقسیم می کند دسته اول کسانی که صرفا برای فراگرفتن حرفه خاص، بازآموزی یا ارتقای مهارت برای مدت معین در مراکز کارآموزی و یا آموزشگاه های آزاد آموزش می بینند.

کارآموزان این دسته ممکن است کارگرانی باشند که مطابق توافق کتبی منعقده با کارفرما به مراکز کارآموزی معرفی می شوند و در دوره کارآموزی ضمن حفظ رابطه استخدامی با کارفرماو دریافت حقوق و مزایا، این مدت از هر لحاظ جز سابقه کار آنان نیز محاسبه می گردد .

و یا ممکن است داوطلبانی باشند که در جایی به عنوان کارگر شاغل نیستند و راسا برای یادگیری و یا افزایش مهارت به مراکز کارآموزی مراجعه می نمایند.

آیا کارآموزان حقوق دریافت می کنند؟

بله، کارآموزان چک حقوق دریافت می کنند، با این حال، اکثر کارآموزان در این دوره با دریافت حداقل دستمزد کمتر از کارمندان سطح ابتدایی درآمد دارند. مدت زمان کلی یک موقعیت آموزشی می تواند از حدود ۹ تا ۲۴ ماه طول بکشد. در حالی که دستمزد برای کارآموزان پایین است، با این وجود دستمزد موقت است.

در ازای دستمزد کم، کارآموزان از مزیت تجربه بخش‌های مختلف سازمان برخوردارند، زیرا می‌آموزند کارها چگونه کار می‌کنند. آن‌ها به روش‌های مختلفی از جمله از طریق راهنمایی، رویدادهای شبکه‌ای، کارگاه‌های آموزشی، تجربیات عملی و احتمالاً حتی با سفر به شرکت‌های مختلف تحت یک سازمان، حمایت می‌شوند و یاد می گیرند .

تعهدات کارفرمایان نسبت به کارآموزان

کارفرما در قبال کارآموزان تعهدات متعددی دارد. موارد زیر مهمترین چیزهایی است که کارفرمای شما باید در طول دوره آموزشی شما ارائه دهد:

۱.تنوع سوابق کاری

کارفرمای آموزشی شما باید کار، ابزار، امکانات، تعامل کارکنان و هر چیز دیگری را که می تواند بخشی از یک روز معمولی در نقشی باشد که برای آن آموزش می دهید، در اختیار شما قرار دهد. به عنوان یک کارآموز، شما همچنین حق مشاوره و راهنمایی دارید. در طول دوره آموزشی شما، کارفرمای شما وظیفه دارد شما را به افرادی منصوب کند که می توانند شما را برای نقشی که در آن آموزش می بینید راهنمایی کنند و نظارت صحیح را برای شما فراهم کنند.

۲. مقررات OH & S را در طول دوره آموزشی خود اعمال کنید

به عنوان یک کارآموز، شما به اندازه بقیه کارکنان سازمان حق دارید از مقررات ایمنی و بهداشت حرفه ای (OH & S) استفاده کنید. این بدان معناست که کارفرما باید اقدامات و ابزار ایمنی را در اختیار شما قرار دهد.

۳. به شما این حق را می دهد که از حقوق مرخصی خود استفاده کنید

به عنوان یک کارآموز، شما همچنان حق دارید از مرخصی خود همانطور که می خواهید استفاده کنید، همانطور که فردی که دارای موقعیت دائمی در سازمان است، این حق را دارد. بسته به شرکت، مرخصی شما به عنوان کارآموز ممکن است با حقوق یا بدون حقوق باشد. شما مرخصی سالانه و همچنین مرخصی استعلاجی، تعطیلات رسمی و استراحت خواهید داشت.

۴. بر پیشرفت‌تان نظارت کنید

کارفرمای شما موظف است بر پیشرفت شما نظارت داشته باشد تا بتوانید تعیین کنید که دوره آموزشی چقدر خوب پیش می رود. شما حق دارید حداقل یک بار در ماه گزارش پیشرفت خود را درخواست کنید. از طریق نظارت، کارفرمای شما می تواند به شما در مورد تغییراتی که ممکن است لازم باشد انجام دهید، راهنمایی کند.

می توانید در مورد اینکه روی چه چیزی بیشتر تمرکز کنید و کجا خوب کار می کنید به شما توصیه می شود. شما همچنین حق دارید به خلاصه آموزشی خود نگاه کنید تا بدانید اهداف تعیین شده توسط سازمان برای شما چیست.

۵. پوشش بیمه ای حق‌الزحمه کارگران را دریافت کنید

پوشش بیمه ای حق‌الزحمه کارگران نوعی بیمه است که در آن کارکنانی که در حین کار آسیب دیده اند می توانند از نوعی جایگزینی دستمزد و مزایای پزشکی در طول دوره بهبودی برخوردار شوند. شما به عنوان یک کارآموز حق استفاده از این نوع بیمه را دارید. اگر مطمئن نیستید که آن را دارید یا نه، می توانید از یکی از بخش منابع انسانی بپرسید.

۶. اجازه آموزش خارج از کار را بدهید

کارفرما باید زمانی را برای کارآموزان برای شرکت در آموزش های خارج از کار تعیین کند. اینها می تواند شامل سمینارها، کارگاه ها یا سایر اشکال آموزشی باشد که امکان ادامه آموزش و توسعه را برای کارآموز فراهم می کند.

قرارداد کارآموزی

قرارداد کارآموزی عبارت است از قرارداد کتبی که بین کارفرما و کارآموز به منظور کارآموزی توام با کار منعقد شده و علاوه بر مشخصات طرفین باید حاوی تعهدات طرفین، سن کارآموز، مزدکارآموز، مدت قراردادکارآموزی توام با کار با توجه به استانداردهای آموزشی مصوب، محل کارآموزی، حرفه یا شغل کار آموزی، شرایط فسخ قرارداد و هر نوع شرایط دیگری که طرفین در حدود مقررات قانونی ذکر آنها را در قراردادکارآموزی لازم بدانند باشد.

ضمنا سازمان نسبت به ثبت نام داوطلبان کارآموزی توام با کار که شرایط بند ب ماده ۱۱۲ قانون کار را داشته باشند و پذیرش تقاضای کارفرمایانی که متقاضی کارآموزهستند اقدام نموده و داوطلبان را به کارفرمایان متقاضی معرفی می نمایند (ماده ۸ و ۹ دستورالعمل) ورعایت استانداردهای آموزشی مصوب سازمان در اجرای کارآموزی توام با کار، توسط کارفرما و کارآموز الزامی است و همچنین رعایت آیین نامه انضباطی کارآموزی توام با کار که توسط شورای کار آموزی توام با کارتهیه و تصویب شده است برای طرفین قراردد کارآموزی الزامی می باشد.

پس از پایان دوره کار آموزی توام با کار قید شده در قراردادکارآموزی، رابطه کارفرما با کارآموز قطع می شود قراردادکارآموزی توام با کار در سه نسخه تنظیم می شود که یک نسخه از آن به سازمان آموزش فنی و حرفه ای محل، یک نسخه نزد کار آموزو یک نسخه نزد کارفرما خواهد یود.

تعهدات کارآموزان نسبت به کارفرمایان

در حالی که کارفرمایان در قبال کارآموزان وظایفی دارند، گروه دوم مسئولیت های خاص خود را در قبال کارفرمایان دارند. به عنوان یک کارآموز باید:

خروج از نسخه موبایل