نماد سایت ایوسی

۸ روش بودجه بندی برای کمک به شما در رسیدن به اهداف مالی

برنامه بودجه 50-30-20

برنامه بودجه 50-30-20

تهیه بودجه و به روز نگه داشتن آن می تواند به شما کمک کند تا سلامت مالی خود را هم از نظر شخصی و هم از نظر حرفه ای کنترل کنید. درک امور مالی می تواند به شما قدرت دهد که بدانید چگونه درآمد خود را خرج کنید و میزان پس انداز خود را برای بازنشستگی و سایر رویدادهای زندگی مدیریت کنید. روش بودجه بندی مناسب به شما کمک می کند تا با ابزارهای مناسب، وضعیت اهداف مالی خود را شناسایی و پیگیری کنید.

در این مقاله از ایوسی، چگونگی سودمند بودن بودجه بندی را مورد بحث قرار می دهیم و هشت روش بودجه بندی را فهرست می کنیم که به شما در مدیریت امور مالی کمک می کند.

چرا بودجه بندی مهم است؟

اجرای بودجه دارای مزایای مهم بسیاری است. در اینجا دلیلی وجود دارد که ممکن است به بودجه نیاز داشته باشید:

بیشتر بخوانید:  نحوه ایجاد یک بودجه شخصی در ۶ مرحله

۸ روش بودجه بندی

روش‌های بودجه‌بندی متنوعی وجود دارد که می‌توانید برای ارزیابی مالی خود و تصمیم‌گیری متفکرانه در مورد پول خود استفاده کنید. برای برنامه ریزی و دستیابی به اهداف مالی خود، روش های بودجه ریزی زیر را در نظر بگیرید:

۱. بودجه سنتی

بودجه سنتی زمانی است که شما تفاوت بین درآمد و هزینه خود را محاسبه می کنید. اگر فردی جزئیات گرا هستید که می خواهید برای محاسبه جداگانه موارد جداگانه وقت بگذارید، می تواند یک روش موثر باشد. وقتی مبلغی را که خرج می‌کنید جمع‌بندی می‌کنید، می‌توانید اهداف جداگانه‌ای برای هر دسته هزینه تعیین کنید تا مناطقی را که می‌توانید پس‌انداز کنید، پیدا کنید.

برای ایجاد بودجه و اهداف مالی، انواع درآمد و هزینه را اضافه کنید، از جمله:

مرتبط:  ریسک های بودجه بندی چیست؟ (به علاوه ۵ راه برای محدود کردن آنها)

۲. اول بودجه را خودتان بپردازید

با روش بودجه‌ریزی اول پرداخت، ابتدا بخش عمده درآمد خود را پس انداز می‌کنید و سپس از بقیه درآمد خود برای پوشش هزینه‌ها یا خرج کردن هر طور که می‌خواهید استفاده می‌کنید. این یک نوع بودجه بندی کم هزینه است، زیرا نیازی به نظارت بر همه چیزهایی که هزینه می کنید نیست. درعوض، می‌توانید روی دستیابی به هدف پس‌انداز خود تمرکز کنید و از برداشت بیش از حد حساب خود یا گرفتن بدهی بیشتر خودداری کنید.

این مراحل را برای استفاده از بودجه اولیه پرداخت کنید:

دستمزد خالص خود را محاسبه کنید 

پرداخت خالص به مقدار پولی اطلاق می شود که پس از اینکه کارفرما تمام کسورات لازم مانند مالیات بر درآمد و بیمه سلامت را از دستمزد ناخالص شما کم کرد، دریافت می کنید.

بودجه ایجاد کنید. 

این به شما این امکان را می دهد که مبنایی برای میزان پرداختی داشته باشید.

اهداف مالی خود را تعیین کنید.

اهداف مالی خود را برای مواردی مانند بازنشستگی، شرایط اضطراری و تعطیلات در نظر بگیرید.

به مبلغی که در ماه پس انداز می کنید توجه کنید. 

می توانید یک انتقال خودکار برای تأمین بودجه اهداف پس انداز خود تنظیم کنید. تنظیم انتقال خودکار برای حساب های پس انداز، حساب های جاری، حساب های بازنشستگی فردی (IRA) و سایر حساب های سرمایه گذاری را در نظر بگیرید.

آن را از درآمد ماهانه خود کم کنید. 

این مبلغی است که هر ماه برای خود پس انداز می کنید.

بقیه را صرف قبوض یا هزینه های روزانه کنید. 

می توانید از بقیه درآمد خود برای پوشش هزینه های متغیر و ثابت مانند آب و برق، اجاره، مواد غذایی و قبوض تلفن استفاده کنید.

مطالب مرتبط:  ۱۲ نکته کاربردی برای حفظ بودجه

۳. بودجه سیستم پاکت

سیستم پاکت یک استراتژی بودجه بندی است که به شما امکان می دهد درآمد ماهانه خود را به صورت فیزیکی به دسته های مختلف هزینه تقسیم کنید. این شامل گرفتن چند پاکت و برچسب زدن هر پاکت با یک دسته هزینه خاص است – مانند اجاره، مواد غذایی یا وام های دانشجویی. سپس می توانید پول نقدی را که قصد دارید برای آن چیزها خرج کنید در پاکت ها قرار دهید. به عنوان مثال، اگر به خرید مواد غذایی می روید، می توانید از پاکت خواربار تعیین شده پول نقد بگیرید و از مبلغی که در نظر گرفته اید استفاده کنید.

این روش بودجه‌بندی به شما کمک می‌کند تا از هزینه‌های بیش از حد در هر دسته خاصی جلوگیری کنید. اگر بیش از حد خرج می کنید، ممکن است لازم باشد پولی را که کنار گذاشته اید در پاکت دیگری تخصیص دهید. استفاده از این روش را در نظر بگیرید تا هزینه هایی را که بیشترین ارزش را دارید شناسایی کنید و حوزه هایی را که می خواهید در آینده در آنها پس انداز بیشتری داشته باشید، تعیین کنید.

مطالب مرتبط:  نحوه شروع یک بودجه در ۷ مرحله

۴. بودجه ۵۰/۳۰/۲۰

بودجه قانون ۵۰/۳۰/۲۰ فقط از شما می خواهد که ۵۰٪ از بودجه خود را به هزینه های ضروری، ۳۰٪ به هزینه های اختیاری و ۲۰٪ را به پس انداز و پرداخت بدهی اختصاص دهید. به عنوان مثال، اگر درآمد شما پس از مالیات ۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان در ماه است، می توانید ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان به نیازهای خود، ۲.۱۰۰.۰۰۰ تومان به خواسته های خود و ۱.۴۰۰.۰۰۰ تومان به پس انداز یا پرداخت بدهی خود اختصاص دهید. این رویکرد مخصوصاً در صورتی مفید است که برای اولین بار هزینه های خود را بودجه بندی می کنید زیرا به شما امکان می دهد تشخیص دهید کدام خریدها ضروری هستند. شما می توانید از این روش استفاده کنید و اهداف مالی خود را طوری تنظیم کنید که بیشتر روی پرداخت بدهی تمرکز کنید.

بیشتر بخوانید:  قانون ۵۰-۲۰-۳۰: استراتژی بودجه برای مبتدیان

۵. بودجه ۸۰/۲۰

با روش بودجه نویسی ۸۰/۲۰، ۲۰ درصد از پرداختی را که به خانه می برید را صرف پس انداز می کنید، در حالی که ۸۰ درصد باقیمانده برای هزینه کردن است. به عنوان مثال، اگر درآمد ماهانه شما ۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان است، می توانید ۱.۲۰۰.۰۰۰ تومان در حساب پس انداز خود قرار دهید. این به شما ۴.۸۰۰.۰۰۰ تومان برای مخارج شما، از جمله نیازها و خواسته های شما می دهد.

برای این روش بودجه بندی، برداشت خودکار از حساب جاری خود را در نظر بگیرید. می توانید برنامه ریزی کنید که برداشت ها یک یا دو روز پس از هر چک صورت گیرد و پول را به حساب پس انداز خود واریز کنید. به این ترتیب می توانید پولی را که وارد حساب جاری شما می شود خرج کنید.

مرتبط:  توضیح کامل قانون ۸۰/۲۰ (راهنمای اصل پارتو)

۶. روش حساب های پس انداز فرعی

روش حساب‌های پس‌انداز فرعی شما را تشویق می‌کند تا چندین حساب پس‌انداز باز کنید تا پولی را که کنار می‌گذارید برای رسیدن به اهداف مختلف مالی جدا کنید. به عنوان مثال، ممکن است یک حساب پس انداز باز کنید و هدف خود را برای پس انداز ۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان برای تعطیلات و باز کردن حساب پس انداز دیگری برای پس انداز ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان برای موارد اضطراری تعیین کنید. می‌توانید این مجموع را بر تعداد ماه‌هایی که برای رسیدن به این هدف نیاز دارید تقسیم کنید تا بفهمید ماهانه چقدر باید پس‌انداز کنید.

بیشتر بخوانید:  چگونه در ۶ مرحله برنامه بودجه بسازیم

۷. راه حل ۶۰٪

راه حل ۶۰% مشابه بودجه ۸۰/۲۰ است، اما شما ۶۰% از درآمد خود را به جای ۸۰% به هزینه های تعهد شده ضروری اختصاص می دهید. به جای اینکه ۲۰ درصد از درآمد خود را برای پس انداز کنار بگذارید، ۴۰ درصد از درآمد خود را برای تقسیم پس انداز خود تقسیم می کنید. شما می توانید ۴۰ درصد از درآمد خود را به این دسته ها تقسیم کنید تا اهداف مالی خود را در نظر بگیرید:

مطالب مرتبط:  برنامه ریزی، بودجه و پیش بینی در ۱۰ مرحله آسان

۸. بودجه «نه».

روش بودجه “نه” شما را ملزم به ایجاد یک بودجه سنتی در هر ماه نمی کند و برای بیشتر درآمد خود یک برنامه بودجه جدی ایجاد نمی کنید. در عوض، آن را به پس‌انداز و هزینه‌های ثابت تقسیم می‌کنید. اگر درآمد شما از آنچه که خرج کرده اید بیشتر باشد، می دانید که می توانید هر ماه پس انداز کنید.

در اینجا چند روش برای بودجه بندی با استفاده از این روش وجود دارد:

مطالب مرتبط: ۱۰ مثال از اهداف مالی (و چرا مهم هستند)

این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و به منزله مشاوره مالی نیست. برای هر مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، با یک متخصص مالی دارای مجوز مشورت کنید.
خروج از نسخه موبایل