نماد سایت ایوسی

سرمایه گذاری فرشته در مقابل سرمایه خطرپذیر: تفاوت چیست؟

سرمایه گذاری فرشته در مقابل سرمایه خطرپذیر

سرمایه گذاری فرشته در مقابل سرمایه خطرپذیر

اگر صاحب یک کسب و کار نوپا یا یک شرکت کوچک هستید، می توانید از درک مزایایی که انواع مختلف سرمایه گذاران می توانند ارائه دهند، بهره مند شوید. با صرف زمان برای یادگیری در مورد سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر، می توانید تعیین کنید که کدام گزینه برای کسب و کار شما بهتر عمل می کند.

در این مقاله از ایوسی، سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر را تعریف می کنیم، تفاوت های اصلی بین این دو را برجسته می کنیم و مزایا و معایب هر فرآیند را بررسی می کنیم.

موارد کلیدی:

  • سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری مخاطره آمیز دو راهی هستند که استارت آپ ها یا کسب و کارهای کوچک می توانند برای کمک به رشد آنها بودجه ای را تامین کنند.

  • این فرآیندها از بسیاری جهات، از جمله صنایعی که از آنها استفاده می کنند و منبع، هدف و اندازه بودجه متفاوت است.

  • سرمایه‌گذاران فرشته ممکن است تمایل بیشتری به ریسک‌پذیری داشته باشند، در حالی که سرمایه‌گذاران خطرپذیر ممکن است سرمایه‌های بیشتری را در اختیار کسب‌وکارها قرار دهند.

سرمایه گذاری فرشته چیست؟

سرمایه‌گذاری فرشته که به آن سرمایه‌گذاری فرشته، سرمایه‌گذاری خصوصی یا سرمایه‌گذاری اولیه نیز می‌گویند، فرآیندی است که در آن سرمایه‌گذاران زودتر از سرمایه‌گذاران معمولی وجوه را به یک شرکت نوپا می‌دهند. در ازای سرمایه گذاری، آنها می توانند مالک بخشی از استارت آپ شوند یا سهام در سهام دریافت کنند. این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند یک بار انجام شوند، یا ممکن است به عنوان سرمایه اولیه در مراحل اولیه کسب‌وکار ادامه پیدا کنند. این سرمایه گذاران اغلب بخشی از شبکه صاحب کسب و کار هستند و ممکن است شرایط مطلوب تری را در سرمایه گذاری خود ارائه دهند زیرا بیشتر روی شخص سرمایه گذاری می کنند تا در تجارت.

سرمایه گذاری خطرپذیر چیست؟

سرمایه گذاری خطرپذیر فرآیندی است که در آن سرمایه گذاران از کسب و کارهای نوپا یا شرکت های کوچک حمایت مالی می کنند. آن‌ها معمولاً در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که فکر می‌کنند پتانسیل رشد بلندمدت را دارند، یعنی شرکت‌هایی که به اندازه کافی قوی هستند که از مرز ۱۰ ساله عبور کنند. این می تواند سرمایه گذاران را در طول زمان بازدهی بالاتری نسبت به مبلغ اولیه ای که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند، ارائه دهد. سرمایه‌گذاران خطرپذیر (VC) ممکن است این سرمایه‌گذاری‌ها را در مراحل مختلف رشد شرکت ارائه دهند، اگرچه معمولاً این سرمایه‌گذاری را در مراحل اولیه انجام می‌دهند. از آنجایی که این بودجه اغلب قابل توجه‌تر است، کسب‌وکارها و VCها ممکن است قبل از انجام معامله تحقیقات گسترده‌ای انجام دهند.

بیشتر بخوانید:  راهنمای درک سرمایه خطرپذیر

تفاوت بین سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر

در اینجا چند تفاوت اساسی وجود دارد که سرمایه گذاری فرشته را از سرمایه گذاری خطرپذیر جدا می کند:

منبع تامین مالی

سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر در منابع تأمین مالی که از طریق هر یک ارائه می شود متفاوت است. به طور معمول، سرمایه گذاران فرشته اعضای خانواده، دوستان یا افراد ثروتمندی هستند که مایلند از پول خود برای یک استارتاپ استفاده کنند. در مقابل، سرمایه گذاران خطرپذیر به عنوان کارمند در شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر، بانک ها، دانشگاه ها یا شرکت های بیمه کار می کنند. بنابراین، بودجه ای که از سرمایه داران فروشنده دریافت می کنید، از موسسه ای است که در آن کار می کنند.

مطالب مرتبط:  راهنمای قطعی مدیریت پول نقد

نوع تامین مالی

تفاوت دیگر بین سرمایه گذاری فرشته و سرمایه گذاری خطرپذیر، نوع سرمایه ای است که می توانید از طریق این سرمایه گذاران دریافت کنید. با سرمایه گذاری فرشته، شما معمولاً وجوهی را به شکل پول برای صرف هزینه های تجاری دریافت می کنید. با سرمایه گذاری خطرپذیر، شما نیز پول دریافت می کنید، اما راه های دیگری نیز وجود دارد که سرمایه گذاران خطرپذیر می توانند یک شرکت را تامین مالی کنند. گاهی اوقات، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، شرکت‌ها را با ارائه افراد حرفه‌ای با سابقه برای کار برای کسب‌وکارشان، سرمایه‌گذاری می‌کنند. آنها همچنین ممکن است بازاریابی رایگان و سایر تاکتیک‌های مهم را برای استارت‌آپ‌ها ارائه دهند تا به گسترش پایگاه مشتری یا سایر عملیات‌هایشان کمک کنند.

مطالب مرتبط:  ۵ نوع تامین مالی برای مشاغل

اندازه بودجه

میزان سرمایه ای که یک استارت آپ دریافت می کند حوزه دیگری است که سرمایه گذاری فرشته را از سرمایه گذاری خطرپذیر جدا می کند. از آنجایی که آنها پول خود را خرج می کنند، سرمایه گذاران فرشته معمولاً استارت آپ ها را با ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تا ۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان سرمایه گذاری می کنند. در مقابل، از آنجایی که سرمایه گذاران خطرپذیر به عنوان بخشی از یک مؤسسه بزرگتر کار می کنند، مقدار پولی که برای تأمین مالی استارتاپ ها استفاده می کنند می تواند میلیون ها دلار باشد.

مطالب مرتبط:  ریسک گریزی در سرمایه گذاری به چه معناست؟ (با مثال)

صنایع مورد توجه

سرمایه‌گذاری فرشته معمولاً در هر صنعتی صورت می‌گیرد، تا زمانی که شرکتی که سرمایه‌گذار فرشته به آن پول می‌دهد در صنعتی که به خوبی می‌شناسد فعالیت کند. در مقابل، از آنجایی که سرمایه گذاران خطرپذیر به عنوان بخشی از مؤسسات بزرگ کار می کنند، معمولاً به دنبال استارت آپ هایی در بخش هایی هستند که بهترین بازار یا فرصت های سود را ارائه می دهند. یک صنعت محبوب برای سرمایه گذاری خطرپذیر، فناوری اطلاعات است. VC ها تمایل دارند در شرکت های نرم افزاری راه اندازی سرمایه گذاری کنند، به این امید که نرم افزار توجه ملی را به خود جلب کند.

هدف برای سرمایه گذاری

وقتی سرمایه گذاران فرشته اعضای خانواده و دوستان هستند، هدف آنها می تواند حمایت از جاه طلبی عزیزانشان باشد. با این حال، متخصصان ثروتمند نیز می توانند به سرمایه گذاران فرشته تبدیل شوند. برای این گروه، هدف از سرمایه گذاری می تواند محدوده باشد. آنها ممکن است در یک استارتاپ سرمایه گذاری کنند زیرا همان اهدافی را دارد که برای آنها ارزش قائل هستند. به عنوان مثال، یک حرفه ای موفق تجاری در شرکتی سرمایه گذاری می کند که لباس های تجاری منصفانه می فروشد.

سرمایه‌گذاران فرشته همچنین ممکن است در یک استارت‌آپ سرمایه‌گذاری کنند تا سبد حرفه‌ای خود را افزایش دهند یا از سرمایه‌گذاری خود بازدهی دریافت کنند تا به آنها کمک کند سرمایه‌گذاری کسب‌وکار خود را در سال‌های بعد تامین کنند. به طور مشابه، سرمایه‌گذاران خطرپذیر معمولاً در یک استارت‌آپ یا کسب‌وکار کوچک سرمایه‌گذاری می‌کنند تا در نهایت شرکت را بخرند یا بازده قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاری داشته باشند.

مطالب مرتبط:  چگونه برای استارتاپ خود سرمایه گذار پیدا کنید (با نکات اثبات شده)

مزایا و معایب سرمایه گذاری فرشته

در اینجا برخی از مزایا و معایب کار با سرمایه گذاران فرشته آورده شده است تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا این نوع سرمایه گذار برای شما مناسب است یا خیر:

مزایای کار با سرمایه گذاران فرشته

برخی از مزایای بالقوه سرمایه گذاری فرشته عبارتند از:

امنیت بهتری نسبت به تامین مالی بدهی فراهم می کند

سرمایه‌گذاری فرشته به استارت‌آپ‌ها محافظت بهتری از وجوه و ثبات مالی آینده نسبت به تأمین مالی بدهی می‌دهد. در تأمین مالی بدهی، استارت آپ ها اساساً از مؤسساتی وام می گیرند که باید در تاریخ مشخصی بازپرداخت کنند. در مقابل، سرمایه گذاران فرشته تنها زمانی نیاز به بازگشت سرمایه دارند که کسب و کار رشد کرده و باثبات شود.

بیشتر ریسک می کند

سرمایه‌گذاران فرشته ممکن است تمایل بیشتری به ریسک کردن و سرمایه‌گذاری در یک شرکت نوپا نسبت به مؤسسات داشته باشند، زیرا این پول خودشان است. موسسات اغلب وقت می گذارند تا به این فکر کنند که چگونه یک سرمایه گذاری بر ثبات مالی آنها و سهامدارانشان تأثیر می گذارد. هر چند سرمایه گذاران انفرادی آن محدودیت ها را ندارند.

مطالب مرتبط:  نحوه تماس با سرمایه گذار فرشته

تخصص صنعت را به صاحبان استارت آپ می دهد

برخی از سرمایه گذاران فرشته دانش گسترده ای از صنعت یک شرکت نوپا دارند. به عنوان مثال، علاقه آنها به این صنعت ممکن است دلیلی باشد که آنها تصمیم گرفتند سرمایه گذاری کنند. به همین دلیل، می توانید مشاوره تجاری قابل اعتمادی دریافت کنید یا برای شرکتی که در آن کار می کنید، یک رقم راهنمایی کسب کنید.

معایب کار با سرمایه گذاران فرشته

برخی از معایب احتمالی سرمایه گذاری فرشته عبارتند از:

به شخص دیگری اجازه می دهد تا نظر خود را بیان کند

برخی از سرمایه گذاران فرشته ممکن است سهام بخرند یا ادعای مالکیت بخشی از تجارت کنند. این اغلب به این دلیل است که آنها پول خود را در عملیات آن سرمایه گذاری می کنند. شما می توانید با ایجاد دستورالعمل های روشن در مورد مدیریت در مراحل اولیه، از این امر جلوگیری کنید.

پتانسیل برای کندی بودجه

سرمایه گذاران فرشته اغلب از منابع مالی خود برای تامین مالی استارت آپ شما استفاده می کنند. در نتیجه، ممکن است همیشه منبع ثابتی از بودجه یا تعداد وجوه مورد نیاز خود نداشته باشید. این امر با کمک گرفتن از چندین سرمایه گذار فرشته یا حساب کردن روی یک سرمایه گذار فرشته برای تأمین بودجه شما پس از رسیدن به نقاط عطف تجاری قابل حل است.

مزایا و معایب سرمایه گذاری خطرپذیر

در اینجا چند مزایا و معایب کار با سرمایه گذاران خطرپذیر وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

مزایای کار با سرمایه گذاران خطرپذیر

برخی از مزایای بالقوه کار با سرمایه گذاران خطرپذیر عبارتند از:

مقدار قابل توجهی از بودجه را فراهم می کند

سرمایه گذاران خطرپذیر برای مؤسسات بزرگ کار می کنند، به این معنی که آنها بودجه کافی برای دادن به یک تجارت دارند. این بدان معناست که شرکت می تواند پول کافی برای راه اندازی کسب و کار و گسترش آن دریافت کند. بودجه ای که دریافت می کند می تواند در بسیاری از جنبه های تجارت نیز اعمال شود، مانند بازاریابی، فناوری یا زیرساخت.

مرتبط:  یک سرمایه گذار خطرپذیر چه می کند؟ (و چگونه یکی شویم)

از ارتباطات صنعتی برای ترویج یک تجارت استفاده می کند

سرمایه‌گذاران خطرپذیر و شرکت‌هایی که برای آنها کار می‌کنند می‌توانند با گفتن محصولات و خدمات آن به سایر شرکت‌ها در یک صنعت، به بهبود کسب‌وکار کمک کنند. از آنجایی که آنها زمان و پول خود را در شرکتی که شما در آن کار می کنید سرمایه گذاری می کنند، اغلب انگیزه ای برای بالا بردن اعتبار آن دارند. این می تواند به آن کمک کند تا پایگاه مشتری خود را سریعتر رشد دهد و خود را در بازار تثبیت کند.

مطالب مرتبط:  سرمایه گذار خطرپذیر (VC) چیست؟

با راهنمایی حرفه ای به گسترش کسب و کار کمک می کند

برخی از سرمایه گذاران خطرپذیر به شما وجوهی را در قالب متخصصان با استعداد برای کار در شرکت ارائه می کنند. این متخصصان با تجربه می توانند دانش و مهارت هایی را برای کمک به شرکت در تولید فورا به ارمغان بیاورند. آنها همچنین ممکن است افرادی از شبکه حرفه ای خود را برای استخدام شما توصیه کنند، که می تواند به موفقیت و رشد کسب و کار کمک کند.

معایب کار با سرمایه گذاران خطرپذیر

در اینجا برخی از اشکالات احتمالی کار با سرمایه گذاران خطرپذیر وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

به شخص دیگری اجازه می دهد تا در کسب و کار نظر داشته باشد

سرمایه گذاران خطرپذیر اغلب سرمایه گذاری زیادی در شرکت دارند. در نتیجه، آنها ممکن است از شما انتظار داشته باشند که سطح قابل توجهی از اختیارات را در تصمیم گیری های شرکت به آنها بدهید. با گنجاندن آنها در تصمیمات مهم، ارزش گذاری برای نظرات آنها یا انتصاب آنها به عنوان اعضای هیئت مدیره، وضعیت را اصلاح کنید.

احتمال خرید را افزایش می دهد

سرمایه گذاران خطرپذیر ممکن است بخواهند شرکت را پس از یک دوره ۷ تا ۱۰ ساله خریداری کنند. اگر هدف شما این است که در رأس شرکت باقی بمانید، سعی کنید این دستورالعمل ها را زودتر تنظیم کنید. با این حال، می توانید از خرید به نفع خود استفاده کنید تا سود قابل توجهی کسب کنید و آن را به سمت سرمایه گذاری تجاری دیگری قرار دهید.

این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و به منزله مشاوره مالی نیست. برای هر مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، با یک متخصص مالی دارای مجوز مشورت کنید.

خروج از نسخه موبایل